Лаборатория

Музикална лаборатория „Изкуството на песента“ отваря врати за участниците в Конкурса за нова песен „New University Talent“

Музикалната лаборатория ще се проведе на 1 март от 16 до 17:30 ч. в тонрежисьорското студио на НБУ

Музикална лаборатория „Изкуството на песента“ отваря врати за участниците в Конкурса за нова песен „New University Talent“

Музикална лаборатория „Изкуството на песента“ отваря врати за участниците в Конкурса за нова песен „New University Talent“

Как да създаваш и изпълняваш хубави български песни е тема на музикална лаборатория „Изкуството на песента“, която ще се проведе на 1 март от 16:00 до 17:30 ч. в тонрежисьорското студио на НБУ.

Събитието е част от програмата на конкурса за нова песен „New University Talent“, организиран от  НБУ с подкрепата на bTV Radio Group. Ментори в музикалния уъркшоп ще бъдат вокалният педагог и певец Етиен Леви, музикантът и композитор  Ангел Заберски-син и програмният директор и водещ в bTV Radio Group Светослав Николов. Участтието в музикалната лаборатория „Изкуството на песента“ е напълно безплатно, като е необходимо единствено предварително записване на електронен адрес: talent@nbu.bg.

В събитието могат да вземат участие всички, които проявяват интерес към Конкурса за нова песен „New University Talent“. Те ще получат практически съвети как да създават своите музикални произведения, като ще имат възможност за непосредствен  разговор с музикалните експерти под формата на Q&A сесия. Какво е важно при писането на текст и изграждането на аранжимента на една песен, както и умението да бъде представена пред публика ще бъдат също част от музикалната лаборатория.

Конкурсът „New University Talent“ стартира на 5 февруари тази година. Под мотото „Ти задаваш тона“, инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 г. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения за стил/жанр на композицията.

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на НБУ и bTV Radio Group, ще определи призовете в Конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой фаворит. Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с  галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни.

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.    

Регистрация за участие в Конкурса може да бъде направена на адрес: http://www.talent.nbu.bg до 17:00 ч. на 31 март 2024 г. За повече информация можете да следите и профилите на Конкурса във Facebook, YouTube и Instagram.

Автор:
Елена Гюрова, НБУ
Публикация:
25.02.2024 г. 11:47
Етикети:
НБУ
„Изкуството на песента“
Музикална лаборатория
„New University Talent“
Конкурс за нова песен
Посетено:
266
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/38602-muzikalna-laboratoriya-izkustvoto-na-pesenta-otvarya-vrati-za-uchastnitsite-v-konkursa-za-nova-pesen-new-university-talent