Конкурси

Конкурс за нова песен "New University Talent" подкрепя млади таланти с професионални записи и концерт

Регистрация за участие може да бъде направена на страницата на конкурса до 17:00 ч. на 31 март 2024 г.

Конкурс за нова песен "New University Talent" подкрепя млади таланти с професионални записи и концерт

Под мотото „Ти задаваш тона“, Нов български университет и bTV Radio Group обявяват старта на конкурс за нова авторска песен „New University Talent“. Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 години. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения за стил/жанр на композицията.

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на Нов български университет и bTV Radio Group, ще определи наградите в конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой фаворит.

Наградите включват участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез галаконцерт, излъчван в дигиталните канали на НБУ и да се включат в ефирите на bTV Radio Group.

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.      

Чрез конкурса за нова песен „New University Talent“ Нов български университет отваря вратите на модерно оборудваните студиа на Радио-телевизионния си център, за да подкрепи младите изпълнители, композитори, текстописци, аранжори, създаващи оригинален музикален продукт. Популяризиране дейността на талантливите младежи и насърчаването на обучението по музика е и пресечната точка в дейността на образователната институция с радиостанциите от bTV Radio Group, чиято дългогодишната работа е представянето на разнообразна високостойностна музика и създаването на качествено информационно съдържание.

Регистрация за участие може да бъде направена на страницата на конкурса  до 17:00 ч. на 31 март 2024 г.

За повече информация посетете профилите ни във Facebook , YouTube и Instagram - https://www.instagram.com/newuniversitytalent/?fbclid=IwAR0X_D6GRUdyFNxsaskc6bg6bHHVMsk8RGr76lRFrj2XVbHakb6-Hu3KW4Q.

Автор:
Елена Гюрова, НБУ
Публикация:
05.02.2024 г. 11:42
Етикети:
bTV Radio GroupНов български университет„Ти задаваш тона“
"New University Talent"
Конкурс за нова авторска песен
Посетено:
353
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/38483-konkurs-za-nova-pesen-new-university-talent-podkrepya-mladi-talanti-s-profesionalni-zapisi-i-kontsert