Срещи

Посланици на знанието

Откритите уроци на доброто

Посланици на знанието

За най-малките възпитаници на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Брегово краят на тази учебна година ще бъде отбелязан по един особено тържествен и неповторим начин. Свидетелствата на учениците от първи до трети клас и грамотите на най-добре представилите се през годината ще бъдат връчени по време на поредния Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев на 31 май 2024 г. (петък) от 19.00 часа в големия салон на Народно читалище „Развитие 1897 г.“ в гр. Брегово.

Специални гости на церемонията ще бъдат проф. д-р Маруся Любчева – дългогодишен преподавател в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, заместник-кмет на Община Бургас, народен представител и евродепутат, и Негово високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.

Събитието се провежда под патронажа на г-н Илиян Бърсанов – кмет на Община Брегово, със съдействието на Видинската света митрополия и Народно читалище „Развитие 1897 г.“ – гр. Брегово.

За доброто настроение на гостите е подготвена специална програма, участие в която ще вземат популярният изпълнител Светослав Стойчев, училищните таланти - Роксана Михай Гъжу, Формация „Палавите козлета“, Танцова група „The Spectre“, както и Иван Мартинов и Людмил Иванов, които са обучители, инженери и специалисти по информационни технологии от IT Академия „Дигитален и актуален“ – един проект, финансиран от Министерството на младежта и спорта, в който участват ученици от гимназиален етап на обучение.

В рамките на открития урок учениците ще представят идеята за виртуален музей на училището, което отбелязва 160 години от създаването си. Дигиталният музей е с добавена реалност и използва изкуствен интелект, който чрез интеракция визуализира интересни моменти от историята на бреговското училище. В различните секции на музея се разказва за основателя – даскал Йон Чолака, за миналото и за настоящето на училището. В галерията на музея могат да се видят дигитализирани копия на снимки и филми за образователната институция . 

За доброто настроение на участниците и гостите на тържеството ще се погрижат и по-големите ученици, които са подготвили модно дефиле под наслов „По червения килим на училището“. Участниците в дефилето ще се състезават за наградата „Крал и кралица на вечерта“.

В програмата на Петия открит урок е включена и среща с проф. д.н. Венелин Терзиев, проф. д-р Маруся Любчева, както и Негово високопреосвещенство Даниил – Видински митрополит от 13.00 ч. в Народно читалище „Цвят 1870“ в гр. Видин.

 

Автор:
проф. д.н. Венелин Терзиев
Публикация:
27.05.2024 г. 11:38
Етикети:
БреговоСредно училище „Св. св. Кирил и Методий“проф. д-р Маруся Любчева
Видински митрополит Даниил
Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев
Посетено:
214
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/39239-poslanitsi-na-znanieto