Конкурси

VII Международен хайку конкурс на тема „Вишнев цвят”

Краен срок за участие: 31 март 2023 г.

VII Международен хайку конкурс на тема „Вишнев цвят”

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Уважаеми хайку поети,

Български хайку съюз има удоволствието да Ви покани да участвате в Седмия международен хайку конкурс на тема „Вишнев цвят”. Конкурсът се състои от 2 секции „Българска“ (на български език) и „Международна“ (на английски език). Можете да участвате само в една от тях по Ваш избор.

Конкурсът е част от Пролетните дни на японската култура в България, организирани от клуб "Приятели на Япония".

Регламент:

  • Тема на конкурса: Вишнев цвят
  • Изпращайте Вашите предложения – до 3 броя непубликувани и несподелени в социалните мрежи и личните блогове хайку, придружени от Вашите имена, телефон, имейл и пощенски адрес на следния електронен адрес: sakurahaikubg@gmail.com
  • Всички хайку заедно с личните данни на автора трябва да бъдат поместени в самото писмо. Няма да бъдат разглеждани участия с прикачени файлове.
  • Краен срок за участие: 31 март 2023 г.
  • Жури на българската секция: Диляна Георгиева, Весислава Савова, Елисавета Шапкарева
  • Координатор: Кристина Тодорова Кънева

Резултатите от българската секция ще бъдат обявени в раздел „Конкурсни резултати” – „Културни новини”, на специализирания портал LiterNet, както и на страницата на Български хайку съюз и приятели във фейсбук през месец април 2023 г.

Предвижда се издаването на тематична двуезична хайку антология след десетото издание на конкурса.

Молим, всички участници, които имат отличени или наградени творби от предишни издания на международния конкурс „Вишнев цвят“, както и ако получат награда или отличие в седмото му издание, за тяхното писмено съгласие стиховете им да бъдат публикувани в предстоящата антология на БХС.

Можете да потвърдите вашето съгласие или несъгласие в края на имейла, който ни изпращате, като: „Съгласен съм“ или „Не съм съгласен“ с условията на конкурса.

Очакваме Вашите предложения!

 

Автор:
Венелина Петкова
Публикация:
22.03.2023 г. 11:17
Посетено:
1133
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/36597-vii-mezhdunaroden-hayku-konkurs-na-tema-vishnev-tsvyat