Конкурси

Творческа резиденция за български писател или преводач във Великобритания

Краен срок за кандидатстване: 2 април 2023

Творческа резиденция за български писател или преводач във Великобритания

 

◊ ОТВОРЕНА ПОКАНА

Фондация „Елизабет Костова" отправя отворена покана към българските писатели и преводачите на художествена литература за участие в творческа резиденция в Норич – град на литературата под егидата на ЮНЕСКО съвместно с Националния център за писане (NCW). Свободното говорене на английски език е необходимо за пълноценно участие в резиденцията.
 
След конкурса ще бъде избран един участник (писател или преводач), който ще има възможност да пише/превежда и да работи заедно с базиран във Великобритания писател или преводач като ментор в Норич между 12 и 31 май 2023 г.
 
В рамките на резиденцията българският участник ще се включва в срещи на местната литературна общност, ще посещава семинари и работилници, както и събитието „Град на литературата", част от фестивала Norfolk and Norwich.
 
Краен срок за кандидатстване: 2 април (неделя) 2023
 
• Информация за условията и процедурата за кандидатстване ще откриете ТУК.
 
Творческата резиденция в Норич се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура", програма „Творческо развитие".
Автор:
Фондация „Елизабет Костова“
Публикация:
18.02.2023 г. 13:08
Посетено:
723
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/36416-tvorcheska-rezidentsiya-za-balgarski-pisatel-ili-prevodach-vav-velikobritaniya