Конкурси

Първи национален конкурс за хайку и сенрю „Носачи на вятъра“

Инициатива на Български хайку съюз

Първи национален конкурс за хайку и сенрю „Носачи на вятъра“


◊ ПОКАНА

Във връзка с провеждането на Научна хайку конференция на тема: „Носачи на вятъра. Естетика и философия на хайку поезията”, организиран от Български хайку съюз и Катедра „Логика, етика, естетика” към Философския факултет на СУ, имаме удоволствието да ви поканим да се включите в Конкурс за хайку и сенрю под надслов „Носачи на вятъра”, вдъхновен от японския поет от XVII век Како, останал в историята на жанра само с едно свое хайку:

носач на вятъра е
продавачът на ветрила
жарко е



◊ РЕГЛАМЕНТ

В конкурса могат да участват автори с хайку и сенрю на свободна тема, непубликувани в книги, стихосбирки, антологии и официални периодични издания (включително и електронни списания). Допускат се стихове, публикувани в интернет, социалните мрежи, блогове за поезия и виртуални литературни групи.

Моля, изпращайте своите предложения – до 3 броя хайку/сенрю, изписани в самото писмо, придружено от прикачен файл с името и фамилията на автора, пощенски адрес, телефон и имейл за контакт, на следния адрес: haiku_union@abv.bg

Жури в състав: Весислава Савова, д-р Петър Пламенов, Александра Ивойлова, ще присъди TOP 17 награди общо в две категории: хайку и сенрю, които ще бъдат публикувани на страниците на тематичен сборник, издание на СУ „Св. Климент Охридски”.

Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на 31 май 2016 г. по време на Конференцията в СУ, където ще се състои и кратък рецитал с наградените творби. Официално резултатите ще бъдат публикувани в специализирания портал LiterNet - „Културни новини”, раздел „Конкурсни резултати” на 1 юни 2016 г.

Краен срок за участие: 26 май 2016 г.

Очакваме Вашите предложения!

Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
13.05.2016 г. 15:39
Посетено:
2996
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/7/news/23551-parvi-natsionalen-konkurs-za-hayku-i-senryu-nosachi-na-vyatara