Проекти

Kinect, оперно пеене и електронна музика

На 8 май от 20:30 часа в двора на СУ „Св. Климент Охридски“

Kinect, оперно пеене и електронна музика


◊ ПОКАНА

На 8 май в двора на СУ „Св. Климент Охридски“ от 20:30 ч. имате възможност да наблюдавате и активно да се включите в процеса на взаимодействие между интерактивни технологии, музика и танц.

Проектът Share M3: Media, Music, Movement цели да запознае хората с възможностите и ограниченията на сензора Kinect и да демонстрира по какъв начин може да се използва в сферата на изкуството.

Kinect е технология, която се появява на пазара през 2009 г. с цел гейм индустрия. Чрез сензора се постига естествена комуникация между реално и виртуално пространство. Той улавя движението и го пресъздава в различни форми. Софтуерните му данни са отворени и това дава широка възможност за иновативни приложения.

Какви възможности предоставя Kinect технологията и по какъв начин можем да я използваме? Проектът Share М3 Media, Music, Movement дава възможност на всички желаещи да намерят отговорите сами като влязат в пряко взаимодействие със сензора. Той улавя движението на човешкото тяло в реално време, а визуалните художници, Албена Баева и Стефан Дончев от Реактив, използват тази информация и я пресъздават в разнообразни форми и цветни картини.

В търсене на нови форми на културно изразяване ще се проведе демонстрация, в която оперно пеене и електронна музика се преплитат и се синхронизират със сензора Kinect. Чуйте и вижте арията на Зорница из операта „Луд гидия“ от Парашкев Хаджиев, „Месечинко льо грейливка“ от Димитър Петков, „Porgi amor" из операта "Сватбата на Фигаро“ от В. А. Моцарт и други.


8 май, (петък), 20:30 ч., в двора на СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София.

Присъстващите могат да експериментират с възможностите, които предоставя сензора.

Share M3: Media, Music, Movement - демонстрация на взаимодействието със сензора.

Албена Баева – ръководител на ателието

Стефан Дончев – интерактивен артист

Калина Маджарова - Kaly MaD J - електронна музика

Магдалена Кирилова - оперно пеене
Автор: Екипът на „Фондация за предприемачество, култура и образование“
01.05.2015 г. 01:20
Посетено: 773
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/21327-kinect-operno-peene-i-elektronna-muzika