Проекти

„Алтер Его“

Share M3: Media, Music, Movement

„Алтер Его“


◊ ПОКАНА

На 18 април, (събота) от 19:00ч. в „Дерида Денс център“, ще се проведе първото събитие от представянето на проекта Share M3: Media, Music, Movement.

„Алтер Его“ е демонстрация на творческата работа на Албена Баева, Стефан Дончев и Александър Миланов, които в периода от 2 до 7 февруари 2015 г. работиха заедно в арт ателие за опознаване начините на взаимодействие със сензора Кинент от Майкрософт. По този начин млади артисти се докоснаха до своята виртуална идентичност. 

Проектът Share M3: Media, Music, Movement отговаря на технологичните предизвикателства, като чрез преплитането на музика, танц и проектиране на движение и звук върху интерактивна стена, се постига естествена комуникация между реално и виртуално пространство.

Новите форми на културно изразяване формират виртуален образ, раждат виртуално „Алтер Его“. Чрез сензора, който сканира движението на човешкото тяло и го пресъздава в разнообразни форми и цветни картини, се създава друга паралелна реалност. В един момент само част от тялото контролира случващото се в нея. Улавя се движението на едната или двете ръце, докато накрая виртуалният образ става напълно видим и другото Аз придобива цялостност.

Ще се радваме да споделим с вас резултатите от нашата творческа работа.


Очакваме ви на 18 април в „Дерида Денс център”, от 19:00 ч. (бул. "Сливница", 245, етаж 4, гр. София).

 

„Алтер Его“

Албена Баева, Стефан Дончев – интерактивни артисти, ръководители на ателието

Александър Миланов – хореография и изпълнение

Музика: Тhe kilimanjaro darkjazz ensemble

 

Проектът се реализира от „Фондация за предприемачество, култура и образование“ и е финансиран от програма "Сподели София" на Фонд за иновации в културата.

Автор:
Екипът на „Фондация за предприемачество, култура и образование“
Публикация:
16.04.2015 г. 01:14
Посетено:
1283
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/21169-alter-ego