Проекти

Иновации в културата - Share M3: Media, Music, Movement

18 април в „Дерида Денс център“ от 19:00 ч. и 8 май в двора на СУ „Св. Климент Охридски" от 20:30 ч.

Иновации в културата - Share M3: Media, Music, Movement


◊ ПОКАНА

"Фондация за предприемачество, култура и образование“ (ФПКО) е сформирана през 2014 г. от експерти в областта на културата, новите медии и нестопанския мениджмънт. Мисията на Фондацията е да насърчава и подпомага развитието на културата, науката, образованието, иновативността и предприемачеството.

 
Share M3: Media, Music, Movement

На 18 април в „Дерида Денс център“ и на 8 май в двора на СУ „Св. Климент Охридски от 20:30 ч. имате възможност да наблюдавате и активно да се включите в процеса на взаимодействие между интерактивни технологии, музика и танц.

Технологиите променят живота и предоставят нови възможности за реализиране на нашите идеи. Проектът Share M3: Media, Music, Movement отговоря на технологичните предизвикателства, като допринася за развиването на нови форми на културно изразяване. Чрез преплитането на музика, танц и проектиране на движение и звук върху интерактивна стена, се постига естествена комуникация между реална и виртуална среда.

Това става възможно чрез сензор Кинект от Майкрософт и специален софтуер с отворен код, разработен от Албена Баева и Стефан Дончев.

Сензорът дава възможност за създаване на иновативни приложения, отговарящи на движения и жестове и е приложим във всяка сфера от живота. Той сканира движението на човешкото тяло и го пресъздава в  разнообразни форми и цветни картини.

В периода 2-7 февруари 2015 г. в „Дерида Денс център“ се проведе арт ателие за работа със сензора Кинект, което помогна на млади артисти да научат и усвоят начините за взаимодействие с него.

Ще се радваме да споделим с вас резултатите от нашата творческа работа. 

Очакваме ви на 18 април в „Дерида Денс център“ от 19:00 ч.

Повече информация за проекта може на намерите тук: https://m3share.wordpress.com/

* * *

• 18 април, (събота), 19.00 ч.,
„Дерида Денс център“, бул. "Сливница", 245, етаж 3, София.

 - „Алтер Его“ - Демонстрация на творческата работа на Албена Баева и Александър Миланов.

 
• 8 май, (петък), 20:30 ч.,
в двора на СУ „Св. Климент Охридски“, София.

- Представяне на Kinect технологията от Албена Баева. Присъстващите ще могат да експериментират с възможностите, които предоставя сензора.

- Представяне на проект Share M3: Media, Music, Movement, който ще превърне преплитането на  електронна музика (Калина Маджарова - Kaly MaD J) и оперно пеене (Магдалена Кирилова) в цветови картини.


Автор:
Екипът на „Фондация за предприемачество, култура и образование“
Публикация:
03.04.2015 г. 08:57
Посетено:
1154
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/21149-inovatsii-v-kulturata-share-m3-media-music-movement