Научни форуми

Диалог по диагонал: медии, общество, култура

Кръгла маса от поредицата „Знание по диагонал“

Диалог по диагонал: медии, общество, култура


◊ СЪБИТИЕТО

Семинар за хуманитаристи, съвместно с Културен център - СУ, организира две дискусионни публични събития под общото заглавие „Знание по диагонал“. Форматът кръгла маса предполага дискусия с фокус в изказванията на гости, включвания на модератори и коментари от публиката около въпроса: На какви трансформации е подложено знанието днес? Използвана е интерпретационната призма на метафората за информирането, възприемането, разбирането „по диагонал“. „Диагоналността“ на знанието може да се отнася както до неговото съкращаване, ускоряване, опростяване, така и до възможностите на новите комуникационни технологии, повишената мобилност на хора и информация, свързването и диалога.

Във втората кръгла маса, озаглавена „Диалог по диагонал: медии, общество, култура“, ще използваме за фокус тази метафора, за да дискутираме отношението между съвременните медии и знанието.

Заедно с гостите Наталия Христова, Нели Стоева и Орлин Спасов ще обсъждаме проблеми като диалога между медиите и обществото, дигитализацията на знанието, идентичността в социалните мрежи, новите технологии в образованието, политиките за култура.

06 юни 2016, понеделник, 18 ч.
Нова конферентна зала (СУ, Ректорат, Северно крило)

* * *

Семинарът за хуманитаристи е дискусионна среда за докторанти и магистранти хуманитаристи, отворена за всички със сходни интереси. От април 2014 г. участниците в него се събират ежеседмично (понеделник, 18:30 ч., ауд. 149, Централна сграда, Ректорат), за да представят и обсъждат работата си в неформална обстановка и в поразширен хуманитарен контекст.

Повече за дейността на Семинара на адрес: https://huseminar.wordpress.com/

Автор:
Семинар за хуманитаристи
Публикация:
01.06.2016 г. 12:00
Посетено:
1060
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/5/news/23698-dialog-po-diagonal-medii-obshtestvo-kultura