Издания / премиери

Излезе новият брой на алманаха на шуменските писатели „Златоструй”

В сборника присъстват със свои произведения най-разпознаваемите шуменски поети и новелисти, на които успешно партнират техни по-млади колеги.

Излезе новият брой на алманаха на шуменските писатели „Златоструй”

Нов брой на алманаха на шуменските писатели „Златоструй”

Поредният брой на алманаха на шуменските писатели (с обем 177 стр. и тираж 100 бр.) продължава традицията да бъде литературен форум на творците от Шумен и областта, гостоприемно отворен за участие на поети и белетристи от цяла България.

Тазгодишната книжка се открива със стихотворения на Кирил Кадийски, писани съвсем наскоро, Валери Станков се представя с няколко нови творби, а своеобразен текстов блок оформят стиховете на автори, печелили наградата за поезия „Иван Пейчев“. В сборника присъстват със свои произведения най-разпознаваемите шуменски поети и новелисти, на които успешно партнират техни по-млади колеги.          

Както и досега жанровият спектър на публикуваните творби е достатъчно пъстър. Освен класическите за него стихотворения и разкази има пътеписи, есеистика, литературна критика за наскоро излезли книги на местни автори.

В рубриката „Поетични меридиани“ е представен хърватският поет Никола Шимич в превод на Роза Боянова.

Броят предлага и литературен дебют на студентка от Шуменския университет, както и материали в памет на наскоро напусналата ни проф. Елка Константинова.

За цялостното естетическо въздействие на сборника особена заслуга имат художествените фотографии на представения в броя Ивайло Сакелариев.

 

 

Автор:
Издателите
Публикация:
11.06.2023 г. 17:12
Етикети:
дебютпрозапоезиянов брой
Алманах на шуменските писатели „Златоструй”
Посетено:
419
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/37135-izleze-noviyat-broy-na-almanaha-na-shumenskite-pisateli-zlatostruy