Издания / премиери

Представяне на двуезичната (българо-английска) хайку антология "Морето" в София

25 септември 2021 г., Дом на архитекта

Представяне на двуезичната (българо-английска) хайку антология "Морето" в София

 

◊ ПОКАНА

Български хайку съюз и издателство "ФАРАГО" имат удоволствието да Ви поканят на представянето на двуезичната (българо-английска) хайку антология "Морето".

Събитието ще се състои на 25 септември 2021 г. (събота) от 11:30 часа в кафе-бар "Таймлес" на Дома на архитекта, ул. "Кракра" 11, София. Местата са ограничени до 30.

Донесете вашето лятно настроение на прага на астрономическата есен! Очакваме ви! 

Да се напише хайку за морето. Възможно ли е това? Как кратките форми до поберат необята? Как в три реда да се вмести грохотът на вълните, далечният полет на чайките, изгревите и залезите, пълнолунията и звездите, песъчинките и раковините, децата и рибарите, самотните вглъбения и споделените емоции? 

В настоящия сборник 60 хайку творци ни предлагат пътешествие по, във, край, със и чрез морето. А за да можем да се потопим в извънвремевите мигове и да станем съ-творци на авторите (необходимо условие за случването на хайку), нека за малко да бъдем и ние като деца, защото само детето може да събере „в кофичка морето“ (Виктория Кабаделова) и да постигне онзи смисъл отвъд думите, при който „морето продължава извън листа“ (Христина Панджаридис).

 

Автор:
Антоанета Николова
Публикация:
22.09.2021 г. 16:29
Етикети:
Посетено:
978
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/33401-predstavyane-na-dvuezichnata-balgaro-angliyska-hayku-antologiya-moreto-v-sofiya