Издания / премиери

Нов брой на на списание "Аз съм българче"

"Самодивско изворче" - брой 46 на списанието

Нов брой на на списание "Аз съм българче"


◊ НОВИЯТ БРОЙ

„Самодивското изворче“! Чудно, загадъчно, с образи на самодиви в пролетен митичен танц... Читателите, а и родителите им, ще се зарадват щом зърнат новия брой на списание „Аз съм българче”! Юноши и малчугани вече търсят пъстрите му корици! А между тях се крият пътеписи, стихотворения, приказки и вълнуващи разкази. Уникални пролетни изработки, свежи идеи и много забавления, по силите на малките и на по-големите сръчковци и рисувачи! Ще впечатлим отново и музикантите, експериментаторите и пътешествениците. В статиите от рубриката „Инфо“ пишем за учените, композиторите, художниците и забележителните исторически личности.

На кориците е известната и по-непозната поезия за деца. Поезията от кориците ни звучи вече и в ефира на БНР! За любознателните, които четат и се ровят в статиите от двете страни на плаката има изненада. Каква е тя ли? Играта по радиото, в предаването „Закуска на тревата“, има нов дял с фантастична награда. Избираш любима рубрика от списание „Аз съм българче“ и печелиш билети за театрална постановка. Чети как в новия брой.

Ако пък повече обичаш предизвикателството „Игра по страниците“, потърси го! Мечтател ли си, ще харесаш „Открий разликите” и „Свържи точките”. И свежите и интересни игри за знание, мъдрост, въображение и за здраве. Като за начало, може би, ще попълниш лексикона. Ключът към празниците и именните дни на близките и приятелите се крие в календара. Отново е илюстриран с икони. В допълнението на тази рубрика отбелязваме и дати свързани с кръгли годишнини. За пръв път в брой 46-ти, публикуваме детски културен афиш, на предстоящите събития за малчуганите и юношите в цялата страна.

В рубриката „Патронът на моето училище” представяме Никола Иванов Фичев. За децата, любители на поезията са стиховете на Димитър Хаджитодоров и Дита Маркова. С молив и много въображение отново рисуваме с осмицата. Цветът в лексикона е БЯЛ. С неустоимия си цвят оттам се подава и великолепният БОЖУР. Разказваме за митичното растение ТРЕНДАФИЛ. А за юношите сме публикували още любопитни факти за КИТАРАТА. Малчуганите ще се забавляват и ще оцветяват. В рубриката „С шапка невидимка в чудния свят на растенията” гост е БРОКОЛИ. А разказът за българските свети места те води до МАНАСТИРЪТ - Университет. Ще четеш историята на село ЯСЕНОВО. А на картата, ще откриеш ТЕЛИШ. На екскурзия с „Аз съм българче” отиваме до БОТЕВГРАД. Увлекателният текст отново е придружен с плакат. На познатото място е.

В рубриките „На чай с приятели” и „Цветно приложение” са цветните пролетно-летни идеи за свободното време.

Най-щастливи ще са компютърните маниаци, защото Знайко Многознайко, в този брой ще ги разбие с историята си за българския Робот-Ръка. Открай време момчето е захласнато по историята на компютрите и продължава с все по-увлекателните си разкази за тях. Но и Рошльо не отстъпва крачка назад. Освен новата си загадка с букви, в своята авторска рубрика МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ, той представя композиторът Маестро Георги Атанасов.

На вниманието на художниците тук са и новините за Шестото издание на Националния конкурс „Нарисувай ми слънце“.

С талон от списанието може да си поръча и колекция съдържаща цялото течение на „Аз съм българче”. Да се абонира или подари абонамент на малките, и по-големите българчета, у нас и по света – през цялата година.

Новият 46-и брой на списанието е в търговската мрежа в цялата страна. Ето я и изключителната новина за всички читатели, жители на Столицата, и любители на радио-играта. Списание "Аз съм българче" може да се закупи от днес и в 100-те павилиона на най-голямата верига за разпространение на печата, разпръснати на територията на цяла София! За всички, търсенето на "Самодивско изворче" ще е още по-лесно. Тиражът е супер ограничен, така че успех и приятни забавления с новия ни 46 брой.

Розалина Златкова – Маркетинг мениджър
Румен Стоичков – Главен редактор




Автор:
Публикация:
26.05.2013 г. 15:39
Посетено:
2558
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17089-nov-broy-na-na-spisanie-az-sam-balgarche