Издания / премиери

Представяне на бр. 1 на списание "Дракус" за 2013 г. в Русенската библиотека

Издание за фантастика, фентъзи, крими и разкази на ужаса

Представяне на бр. 1 на списание "Дракус" за 2013 г. в Русенската библиотека


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на бр. 1 на списание „Дракус“ за 2013 година в Русенската библиотека

   
На 9 април (вторник) от 17 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе ще бъде представен първият за годината брой на изданието за фантастика, фентъзи, крими и разкази на ужаса „Дракус”.

В броя са включени награденият разказ от конкурса „Какво означава Дракус?” (Бранимир Събев с „Дракус“), награденият разказ от конкурса за фантастичен разказ до 4000 думи (Мариян Петров с „Имал ли е Моцарт приятел астроном?“). Обявени са и другите отличени разкази от конкурса (Сибин Майналовски с „Телефонът на краля“ и Симеон Христов – „Жажда“).


◊ ОЩЕ В БРОЯ
   
В рубриката „Класика” за първи път на български език е представен американският фантаст Бен Бова, който осем години е бил главен редактор на списание „Аналог” и печели награда „Хюго” за най-добър редактор. Преводът е от Коста Сивов, който присъства в броя и като автор с разказа „Изгубеният спомен”.
   
Русенските автори са представени от Ивелина Панчева с разказа „Поклонниците” и Явор Цанев с „Когато боговете поискат”.
   
Обявен е нов конкурс – за хорър разказ до 4000 думи, а в момента тече конкурсът за криминален разказ, който е до 01.06.2013 г.
   

Списание „Дракус“ излиза четири пъти в годината и е издание ориентирано към български автори. Изненадата, която списанието поднесе на авторите, отличени в конкурсите, бе изработването на сувенирни книжки с твърди корици формат 7х10 см, съдържащи съответния разказ.


Автор:
РБ „Любен Каравелов“ - Русе
Публикация:
08.04.2013 г. 18:31
Посетено:
1677
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16753-predstavyane-na-br-1-na-spisanie-drakus-za-2013-g-v-rusenskata-biblioteka