Издания / премиери

Представяне на втори брой на "Културна палитра" в Перник

Алманах-списание за българска и чуждестранна литература и изкуство

Представяне на втори брой на "Културна палитра" в Перник


◊ СЪБИТИЕТО

Втори брой на най-новия литературен сборник „Културна палитра” излезе от печат

Дългоочакваното издание ще бъде представено в Перник - в Минната дирекция, на 9 февруари от 14 часа.

Алманахът е събитие в културния живот на бившия миньорски град и - стъпка по стъпка, извоюва заслужено място в българското книжовно пространство...

„Културна палитра” е алманах-списание за българска и чуждестранна литература и изкуство. Заради еуфорията около ХХІІ Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник, той ще бъде представен в навечерието на Годината на Черната Водна Змия.


◊ В БРОЯ

В списанието са включени над 200 български творци от страната и чужбина.

„Всички те са съвременни, креативни млади хора и утвърдени автори, които знаят своето място в литературното пространство. Отново има за всекиго по нещо, стига да се прочете с добри очи и с отворено сърце... Изданието е един калейдоскоп на изкуствата, пъстра дъга в небето на българската литература.
            
В тези години на безвремие и хаос, на духовна и икономическа криза, целта на списанието е да обединява творците, да създава контакти, да бъде техен културен дом, място за срещи и запознанства. Списанието е създадено от приятели за приятели! Въпреки всичко! Въпреки агресивната чалга!”, споделя редакторът на „Културна палитра” Първолета Маджарска.

Редакционният екип работи на широка обществена основа и привлича партньори, с които заедно да осъществява мисията си. Да достигне до всеки творец, да се разпространява от читател на читател. Да бъде на почетно място във всяка домашна библиотека. А тези, които не могат да купуват книги, но обичат да четат, да потърсят „Културна палитра” в най-близката регионална библиотека...

• Започва подготовката на следващото издание. Авторите могат да изпратят своите творби на e-mail: kulturna_palitra@abv.bg .
Срокът е до 22 март 2013 г.

Първият брой на „Културна палитра” излезе през септември 2012 г. и неговата периодичност ще бъде два пъти в годината.
 
На добър път!




Автор:
Културна палитра
Публикация:
06.02.2013 г. 14:00
Посетено:
1969
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16299-predstavyane-na-vtori-broy-na-kulturna-palitra-v-pernik