Издания / премиери

Премиера на антологията "Културна палитра" в Перник

Разкази, есета, стихотворения, очерци, хумор от съвременни автори от страната и чужбина

Премиера на антологията "Културна палитра" в Перник


◊ СЪБИТИЕТО

Излезе от печат единствената и несравнима по рода си антология „Културна палитра”. Тя ще бъде представена на 14 септември (Кръстовден) от 17.30 часа в тържествената зала на Минната дирекция в Перник.
         
„Културна палитра” е събитие, която няма аналог в пернишкото книжно пространство. Скоро никой не е успявал да обедини на едно място енергията, силата, стремежа и таланта на 224 автори от страната и чужбина, чиито творби се разпростират на цели 208 страници, а броят на предоставените литературни произведения е тройно повече.
         
Няма как да пропуснем и корицата с картини на художниците Стоядин Иванов, Емил Младенов и Богомил Благоев, прекрасно оформени от художничката Цветелина Александрова. И илюстрациите с творби на изтъкнати пернишки творци.
     

◊ ОЩЕ ЗА АЛМАНАХА

„Културна палитра” е алманах-списание за българска и чуждестранна литература и изкуство. Продължава традициите, онаследени от предишното издание „Струма”. Пилотният брой е посветен на съвременни творци. Включва техни разкази, есета, стихотворения, очерци за исторически личности, стихотворения за деца, хумор и други. Уникална е комбинацията между талантливите автори с различни стилове и похвати, различно виждане към света, различни инструменти, с които боравят, различни неща, които искат да кажат на читателите. С други думи, тук има за всекиго по нещо.
     
Смело мога да твърдя, че в антологията слаби творби на практика няма. Има добри, има много добри, има и уникално добри, но слаби – не. Тя е създадена от приятели за приятели! Въпреки всичко! Напук на псевдокултурата. Напук на пернишките земетресения.
      
Редакционният екип вярва, че може да постига целите си и да прави правилните неща по правилния начин, само ако работи на широка обществена основа и привлича партньори, с които заедно да осъществява мисията си.
    
Започва подготовката на следващото издание. Авторите могат да изпратят своите творби на e-mail: kulturna_palitra@abv.bg
     
Пожелавам ви приятно четене… и приятни естетически изживявания с тази уникална и неповторима книга, която поставя началото на още по-богати по съдържание и страници алманаси с името „Културна палитра”. Един калейдоскоп на изкуствата, пъстра дъга в небето на българската литература.
        
Перник и творците заслужават това!    
Автор:
12.09.2012 г. 15:25
Посетено: 2222
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15366-premiera-na-antologiyata-kulturna-palitra-v-pernik