Издания / премиери

Представяне на Алманах "Резерват Северозапад" и в София

Четете и разнасяйте славата на Северозапада из цялата Вселена

Представяне на Алманах "Резерват Северозапад" и в София


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на Алманах "Резерват Северозапад" и в София


26.11.2011 г. (събота) от 19,30 часа
галерия "Снежана" - София, ул. "Денкоглу" № 30


◊ ЗА АЛМАНАХА

Приятели и съседи, може да ви се стори чудно, че през 2011 има хора, които се занимават с издаването на книга, още по-странно може да ви изглежда, че книгата е написана предимно на наречие, но ние отдавна сме приели рисковете да ни смятат за луди ентусиасти.

Преди десетина и повече години бях убеден, че някой ден ще издавам списание. Идеите при мен еволюират и се осъществяват сами, без насилие от моя страна. Имат си свой живот. Така и тази идея се разви, порасна, узря и стана готова за поднасяне. Аз и съмишлениците ми направихме списание. Но по съвсем различен свой начин. Нашето списание не е лайфстайл, ние само се подиграваме на лайфстайла. Нашето списание не е и модно. Затова нашето списание не е списание, а е алманах. Книга, събираща в себе си мъдростта и глупостта на две-три поколения, на нашата северозападна родина от областите Враца, Монтана и Видин, книга, която ни показва без грим и украса, без излишни превземки и претенциозност. В тази книга ние сме си ние – весели, тъжни, прости, умни, нетолерантни и милостиви, незлободневни, а автентични, шантави и противоречиви. В тази книга има живот.

Технически погледнато алманахът се състои от двеста страници. Като жанрове влизат едно интервю, един пътепис, един публицистичен текст, весели и тъжни разкази и стихотворения, дзен коани, фейлетони, пародии и подбрани текстове от форума на severozapad.org

И те така те – четете и разнасяйте славата на Северозапада из цялата Вселена. И да не забравим нещо важно – благодарности на Валери Ангелов, без чието съдействие сега нямаше да ви досаждаме с тия безкрайни анонси. Очаква се да бъдат организирани още представяния в някои населени места и из медиите, които не се страхуват от нас.

Автор:
Организаторите
Публикация:
19.11.2011 г. 13:20
Етикети:
Посетено:
1685
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/13595-predstavyane-na-almanah-rezervat-severozapad-i-v-sofiya