Сцена / екран / ефир

Българският театър в Северна Македония няма да се състои

Спектакълът “Вражалец” трябваше да гостува на 1, 2 и 3 февруари в Битоля, Щип и Струмица

Българският театър в Северна Македония няма да се състои

 

Българската театрална постановка “Вражалец”, която трябваше да зарадва зрителите в три македонски града в началото на февруари, няма да се състои.

Гостуването на едни от най-популярните български актьори бе по инициатива и финансиране на Фондация "Българска Памет" и Министерството на външните работи на Република България и трябваше да се състои на 1, 2 и 3 февруари в Битоля, Щип и Струмица.

“Вчера следобед в рамките на няколко минути получихме две известия от залите в Щип и Струмица за едностранно прекратяване на договорите за събитието, поради възникнали технически проблеми на територията на театрите, свързани с електрическата система, покривната конструкция и отоплението, които не позволяват провеждането на събитие там. Свързахме се и с битолския театър, откъдето не получихме категорично положителен отговор, че представлението може да се проведе по план. Така, за съжаление, постановката “Вражалец няма как да гостува в Северна Македония на този етап”, споделят от екипа на Фондация "Българска Памет."

Организаторите са категорични, че желанието им да зарадват и усмихнат хората в Северна Македония с гостуване на български театър остава и ще направят всичко възможно да реализират идеята на следващ етап.

 

Автор:
Адриана Аврамова
Публикация:
27.01.2023 г. 12:42
Посетено:
751
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36261-balgarskiyat-teatar-v-severna-makedoniya-nyama-da-se-sastoi