Сцена / екран / ефир

Безплатен български театър в Северна Македония организира Фондация "Българска Памет"

Любо Нейков, Станимир Гъмов и Петьо Петков-Шайбата ще забавляват гражданите на Битоля, Щип и Струмица

 

Безплатен български театър в Северна Македония организира Фондация "Българска Памет"

Една от най-хитовите български комедийни постановки „Вражалец“ на Театрална формация „Мелпомена“ ще завладее жителите на три града в Северна Македония в първите дни на февруари. Гостуването на постановката ще се осъществи с подкрепата на Министерство на външните работи на Република България и Фондация "Българска Памет" в лицето на д-р Милен Врабевски. Входът за представлението ще бъде свободен до запълване на капацитета на театрите.

Звездният актьорски състав, начело с едни от най-известните български актьори Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова ще изиграе комедията “Вражалец” на Ст. Л. Костов на:

• 01.02, Битоля, Народен театър „Битоля“
• 02.02, Щип, Народен театър „Ацо Шопов“
• 03.02, Струмица, Народен театър „Антон Панов“

Инициативата е неразделна част от един от основните приоритети на Фондация "Българска Памет", а именно сближаване на хората от България и Северна Македония и подобряване на отношенията между двете страни.

„Благодарим на Министерството на външните работи, че припозна тази идея. Надяваме се, че това партньорство ще се затвърди с времето и гостуването на български театър в Северна Македония ще стане традиция. Искаме да даваме поводи за радост и усмивки на нашите приятели от другата страна на границата и смятаме, че това е още един малък жест, който можем да направим в посока добросъседството между държавите и сближаване на хората от двете държави“, споделят от екипа на Фондацията и допълват, че събитията ще са част от кампанията им „От двете страни на границата“, която стартира в края на 2022 г.

 

 

Автор:
Адриана Аврамова
Публикация:
09.01.2023 г. 12:06
Посетено:
330
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/36156-bezplaten-balgarski-teatar-v-severna-makedoniya-organizira-fondatsiya-balgarska-pamet