Конкурсни резултати

Тържествено връчване на наградите от ученическия конкурс за художествена скица „Модата в романите на Димитър Димов“

19 май 2021 г., 11:30 ч., Изложбена зала „Средец“ на Министерство на културата

Тържествено връчване на наградите от ученическия конкурс за художествена скица „Модата в романите на Димитър Димов“

 

◊ СЪБИТИЕТО

Тържествено връчване на наградите от ученическия конкурс за художествена скица „Модата в романите на Димитър Димов“

В периода 15 март – 15 април Къща музей „Димитър Димов“ (Национален литературен музей) организира ученически конкурс за художествена скица на тема „Модата в романите на Димитър Димов“.

В конкурса взеха участие 76 ученици от 21 училища в страната. Получените, общо 124 скици, бяха оценени и класирани от жури в състав: инж. Даниела Караманова – председател на Националната асоциация на училищата по мода в България; доц. д-р Кристина Савова – преподавател в Департамент „Дизайн“, Нов български университет; доц. д-р Елена Тодорова – преподавател в Департамент „Дизайн“, Нов български университет; д-р Милена Катошева – главен уредник на къща музей „Димитър Димов“, Национален литературен музей; Ивелина Велинова – художник, Национален литературен музей; Красимира Санкийска – уредник на къща музей „Димитър Димов“, Национален литературен музей.

Наградите ще бъдат обявени и официално връчени на тържествено събитие на 19 май (сряда) 2021 г. от 11:30 часа в Изложбена зала „Средец“ на Министерство на културата (бул. „Ал. Стамболийски“ № 17).

Наградените ученици и училища ще получат своевременно покана за събитието, което ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки в условията на Covid 19 спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително носене на защитни маски за лице за всички участници. С цел осигуряване на безопасна среда, можем да използваме 50 % от капацитета на галерията, затова събитието ще се проведе в ограничен кръг, само с покана от името на музея.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 19 май 2021 г. на сайта на Националния литературен музей, на страниците ни във Фейсбук, а видео от събитието ще бъде публикувано в музейния YouTube канал.

Наградените ученици, които нямат възможност да присъстват на събитието, ще получат своите награди по куриер.

Всички художествени скици, най-добрите от които са подредени в изложба, могат да бъдат разгледани до края на м. юни 2021 г. в къща музей „Димитър Димов“ (Национален литературен музей), на адрес: София, ул. „Кръстьо Сарафов“ № 26.

Благодарим на всички ученици, взели участие в конкурса, както и на техните преподаватели!

* * *

За допълнителна информация: д-р Милена Катошева, тел. 0878 864 111, 0893 324 165; e-mail: museum_d.dimov@abv.bg

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
15.05.2021 г. 13:29
Посетено:
1135
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/21/news/32727-tarzhestveno-vrachvane-na-nagradite-ot-uchenicheskiya-konkurs-za-hudozhestvena-skitsa-modata-v-romanite-na-dimitar-dimov