Общество

Пикник, организиран от Движението на младите учени

Покана за пикник

◊ СЪБИТИЕТО

На 17.05.2009 г., неделя, от 10.00 ч. Движението на младите учени организира пикник на пл. “Независимост” – полянката между Министерски съвет и Президентството.

Ще изпушим лулата на мира и ще изразим своята гражданска позиция по повод унищожителното намаление на бюджетите за наука и образование.


Блокирани са общо 25% от бюджетите на научните и образователните учреждения! Тези 25% са около 700 млн. лева и отговарят точно на първата част от „антикризисната програма” с държавни дотации за подпомагане на „нашия” бизнес. А става дума само за „наш” бизнес, тъй като ОЛАФ убедително доказа, че в България прозрачно разпределяне на пари няма!

В годината 2009, в която Европа и Америка усилено финансират научните изследвания и образователните си програми, за да излязат по-бързо от кризата, българското правителство опразва бюджетите на училища, университети и академии. Предстои затваряне на институти, съкращаване на учени, учители и преподаватели!

С какви нови конкурентни продукти ще извадим България от кризата? Кой ще ги създаде? Ще има ли квалифицирани кадри, за да ги произведат?

Кои са грешките на прехода досега и каква е ИДЕЯТА ЗА ПРОМЯНА?

Това са някои от въпросите, които ще поставим.

Призоваваме учени, учители и гражданите, да се присъединят към нас, за да заявим позицията си!


Движение на младите учени 2х&3х и сдружение “Когито”

Автор: 2х&3х
14.05.2009 г. 17:38
Посетено: 1459
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/7886-piknik-organiziran-ot-dvizhenieto-na-mladite-ucheni