Общество

Декларация на Движението на младите учени в България "Когито"

Относно преждевременното пенсиониране на г-жа Пенка Малинска, директор на 9-та Френска езикова гимназия, гр. София

Декларация

На Движението на младите учени в България „Когито“
относно преждевременното пенсиониране на г-жа Пенка Малинска,
директор на 9-та Френска езикова гимназия, гр. София


Ние, Движението на младите учени, заставаме зад смелостта, твърдостта и отговорността, проявени от г-жа Малинска. С действията си като директор на 9-та Френска езикова гимназия тя възпита и даде на младите хора на България най-важните уроци – тези за стойността на ценностите, отговорността и волята за тяхното отстояване!

Учители и ученици, родители и общественици се оказаха безсилни пред шепа държавни чиновници, чийто единствен „довод” са проведените 52 (петдесет и две!!!) проверки от страна на Регионалния инспекторат по образование. Проверки от цвета на химикала в дневниците до височината за табелата „авариен изход”. Те обаче явно не отчитат факта, че това столично училище функционира отлично, на база доброто си управление, в което визията за бъдещето е водещ принцип.

Ние не без основание питаме защо е това отстраняване на директорката сега? Отговорът е прост: миналогодишната стачка на учители, университетски преподаватели и учени започна именно от нестандартния протест на преподаващите в 9-та Френска езикова гимназия. Единодушни в решението си, те доказаха на чия страна е правото със силата на аргументи, чието напрежение все още съществува в обществото.

НИЕ ПРОТЕСТИРАМЕ срещу отстраняване на хората, задаващи образа на българското образование, превърнали се с действията си в пример за своите колеги, възпитаниците си и за всички нас!

Демокрацията изключва всяка форма на разправа с инакомислещите, защото тяхното мнение е национално богатство.


Автор:
2х 3х
Публикация:
26.10.2008 г. 20:45
Посетено:
1605
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/6701-deklaratsiya-na-dvizhenieto-na-mladite-ucheni-v-balgariya-kogito