Разни

Ученици и учители издават алманах

СОУ "Хр. Ботев" - Русе

◊ СЪБИТИЕТО

Излезе от печат поредния 13 алманах “Извор 2006” на СОУ “Христо Ботев” - Русе.

Това е една от инициативите да се отбелязват тържествата, посветени на големия поет и революционер, патрон на гимназията. Традицията да се представят творбите на учениците от гимназията е част от историята на старата мъжка гимназия.


◊ В БРОЯ

Броят е специално посветен на 130-та годишнина от Априлското въстание и на всички родолюбиви българи, които са дали живота си за свободата на родината.

· Ученическото творчество е многостранно, защото в алманаха са отделени страници както за поетичните вдъхновения на децата, така и за техните изяви в есеистиката, литературни доклади и анализи.

· Достойно място е отделено и на разработките по история и литература на преподавателите Румяна Манева, Албена Тодорова, Иво Братанов, Мадлен Нахабедян, Андрей Бобев и др.

А творчеството на младите таланти потвърждава още веднъж факта, че в русенската гимназия се подготвят добри зрелостници.


◊ И ОЩЕ

За първи път ученици от град Русе постигат призови места на традиционните Национални исторически конкурси на фондация “Ценности”. 

Победители станаха учениците Преслава Георгиева от СОУ “Христо Ботев” за разработката си “Спомени за моя род Шонгалята от с. Екзарх Йосиф” и Ралица Златева от СОУПНЕ “Фр. Шилер” за разработката си “Съдбоносно успиване”.
Автор:
Лили Рачева
Публикация:
06.06.2006 г. 18:16
Етикети:
Посетено:
1131
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/2403-uchenitsi-i-uchiteli-izdavat-almanah