Празници / фестивали

Български хайку съюз отново ще зарадва своите почитатели в Деня на японските бойни изкуства и традиции

София - 19 октомври, откритото пространство пред НДК

Български хайку съюз отново ще зарадва своите почитатели в Деня на японските бойни изкуства и традиции

 

◊ ПОКАНА

Български хайку съюз ви кани в София на 19 октомври (събота), от 10:00 до 18:00 ч. на откритото пространство пред НДК, да отпразнуваме заедно Деня на японските бойни изкуства и традиции.

Тази година зоната с хайку ще бъде много интересна. Ще можете да се включите или наблюдавате:

Демонстрация и работилница по суми-е – японска техника за рисуване с туш върху оризова хартия. Ще се опитате да нарисувате сами бамбук, есенни листа и енсо (съвършен кръг). Водещ: Детелина Тихолова, събота от 12:00-13:30 ч.

Изложба на традиционна японска керамика, автор: Васил Харизанов, НХА, с работилница за хайку „Скреж върху кленови листа”. Водещ: Венелина Петкова, събота 14:00-15:30 ч.

Презентация на XI Световен конкурс за детско хайку на тема „Спортове” 2019-2020, вдъхновен от Летните олимпийски игри в Токио, организиран от фондация JAL със сътрудничеството на Български хайку съюз и любезното съдействие на Детския отдел на Столична библиотека. Ще се запознаете с условията на конкурса, ще получите насоки за писане на хайку и формуляри за участие.

Щанд с периодични издания, хайку антологии и стихосбирки. Ще можете да се запознаете с част от редколегията на БХС и дейността й, с нови български и международни издания с хайку поезия.

Щанд със сувенири на автори от Български хайку съюз - ръчно изработени картички с цветен туш, класическа и фото хайга, оригами и други произведения на хартиеното изкуство.

Заповядайте!

 

Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
18.10.2019 г. 11:17
Етикети:
суми-ехайгаБългарски хайку съюзхайку
Ден на японските бойни изкуства и традиции
Посетено:
1315
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/30307-balgarski-hayku-sayuz-otnovo-shte-zaradva-svoite-pochitateli-v-denya-na-yaponskite-boyni-izkustva-i-traditsii