Празници / фестивали

Български Хайку съюз ще участва в най-мащабното събитие за съвременна и традиционна японска култура "Aniventure Comic Con" 2019

14-15 септември, Интер Експо Център - София

Български Хайку съюз ще участва в най-мащабното събитие за съвременна и традиционна японска култура "Aniventure Comic Con" 2019

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 14-15 септември 2019 г. в Интер Експо Център, София, Български хайку съюз ще зарадва отново своите млади почитатели на Фестивала за съвременна и традиционна японска култура Aniventure Comic Con 2019 – най-голямото събитие в България за азиатска култура.

В зона „Япония”, зала 2, ще можете да се запознаете с част от членовете на БХС, с дейността им и разнообразните периодични издания, хайку, антологии и книги, които издават. Тази година зоната с хайку ще бъде много интересна. Ще можете да се включите или наблюдавате:

  • Демонстрация и работилница по суми-е – японска техника за рисуване с туш върху оризова хартия. Рисунката е бърза, с няколко удара на четката се загатва за обекта, понякога по-важно е ненарисуваното. Ще се опитате да нарисувате сами енсо (съвършен кръг), бамбук, птици, жерав, цъфнало клонче, риби, икебана и др.

Водещ: Детелина Тихолова, събота от 15:00-16:30 ч.

  • Изложба на авторска чаена керамика на Васил Харизанов и Румен Георгиев, с работилница за чаено хайку върху ръчно лята рециклирана хартия, изработена от Теодора Тутекова.

Събота и неделя от 11:00-12:00 ч.

  • Арт инсталация „Хайку дръвче“ на Венелина Петкова.
  • Щанд с класически и фото хайга произведения на автори от Български хайку съюз и други оригинални сувенири, които са изработили.
  • Ще можете да се запознаете с условията и да получите формуляри за участие в XI Световен конкурс за детско хайку на тема спорт 2019-2020, вдъхновен от Летните олимпийски игри в Япония, организиран от фондация JAL и Български хайку съюз, и др.


Очакваме ви!

Автор:
Илиана Илиева
Публикация:
13.09.2019 г. 09:46
Етикети:
Aniventure Comic Con 2019суми-ехайгаБългарски хайку съюзхайку
Фестивал за съвременна и традиционна японска култура
Посетено:
1029
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/30139-balgarski-hayku-sayuz-shte-uchastva-v-nay-mashtabnoto-sabitie-za-savremenna-i-traditsionna-yaponska-kultura-aniventure-comic-con-2019