Лаборатория

Mастер-клас на проф. Андрей Даниел

Какво е да учиш художници...

◊ СЪБИТИЕТО

Институт за съвременно изкуство - София
ви кани на

Mастер-клас на проф. Андрей Даниел

След първите два мастер-класа, които се състояха на 20 и 27 ноември 2009 в Галерия ИСИ, бул. "Васил Левски" 134 (вход откъм ул. "Екзарх Йосиф"), предстои третият –

в петък, 04.12.2009, 18.00 - на същия адрес.


◊ ПОВЕЧЕ

Мастер-клас (майсторски клас) е среща с художника „отблизо”, по-лично отколкото в изложба, по-диалогично отколкото да притежаваш работата му.

Мастер-клас е ситуация, в която можеш много да научиш извън авторитарния контекст на образователната институция. Това е  шанс да разбереш какво харесва и какво не харесва художникът, какво го мотивира и подхранва, как идеите, емоциите, усещанията и знанията стават образи. Мастер-класове се провеждат от изтъкнати и авторитетни личности, заслужили правото да споделят и притежаващи желание за това.

За първи път у нас ИСИ - София провежда мастер-клас, за който е поканен професорът по живопис в Националната художествена академия Андрей Даниел. Той говореше за работите и за себе си; какво е класическото и как то се съчетава с концептуалното, за това, какво изкуство обича (и за това, какво не), а сега – за това, какво е да учиш художници.

На мастер-класа ще асистират Мария Василева и Лъчезар Бояджиев.

Участието е свободно, но  поради големия интерес към събитието и ограничените места, молим желаещите да идват навреме. Местата ще са предоставени на принцип „който пръв е дошъл, пръв е обслужен” (first come, first served).


◊ АНДРЕЙ ДАНИЕЛ

Андрей Даниел е роден в Русе през 1952 г. Завършва НХА – София, специалност "Живопис". Осъществил е над 30 самостоятелни изложби в България и по света. Член е на СБХ. Професор по живопис в НХА – София. Води майсторски клас по живопис в Корея, има специализации в Швейцария и Франция. Работи предимно в областта на живописта, има реализирани сценографски проекти за различни театрални постановки в София. Член на група „Градът?”, 1986-1992.

Автор:
Диана Попова, ИСА - София
Публикация:
02.12.2009 г. 22:50
Етикети:
Посетено:
1361
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/9009-master-klas-na-prof-andrey-daniel