Лаборатория

Пърформанс - музика и картини в Градска художествена галерия Варна

В памет на талантливата варненска скулпторка Рая Георгиева

Пърформанс - музика и картини в Градска художествена галерия Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Пърформанс - музика и картини в Градска художествена галерия - Варна
Художници и музиканти творят едновременно

Пърформансът може да се види единствено на 14 май 2009 (четвъртък) от 19:00 ч.
в Градска художествена галерия „Борис Георгиев”
(гр. Варна, ул. „Любен Каравелов” № 1).

• Събитието се организира от PR агенция Cultmaker, с неоценимото съдействие на: Община Варна, C Soft, Dragomir Winery Estate и Сталкер Холдинг.


◊ ПОВЕЧЕ

Изявени варненски музиканти и художници преплитат двете изкуства – музика и рисуване, за да се получи пълен триумф на сетивата. Експерименталната едновременност на живото свирене и рисуването пред зрители ще покаже взаимното въздействие на образ и звук.

Музикантите са: Надина Калоянова – вокал, Страцимир Павлов – клавири, Венцеслав Марков – бас китара, Валери Ценков – барабани. Тази четворка се свързва с концерта на Орлин Павлов с Варненска филхармония, състоял се миналия месец и възхитил и развълнувал варненската публика. Две от най-талантливите варненски художнички – Мария Зафиркова и Стефания Георгиева – ще пресъздадат върху белите платна емоциите, породени от соул музиката, изпълнена от квартета.

Подбраните внимателно популярни песни от 70-те години до наши дни, аранжирани специално за случая, ще разходят публиката през годините. Атмосферата от приглушена светлина, идваща от многобройни свещи около сцената, е част от необходимостта публиката да се потопи в емоциите на участниците и на своите собствени. След визуалната и музикална наслада вечерта ще е завършена напълно, само чрез приятно изживяване и за вкусовите рецептори, а именно с дегустация на вина и подходящи мезета към тях.  

Тази вечер се посвещава на починалата без време талантлива варненска скулпторка Рая Георгиева. Средствата, получени от продажбата на творбите, създадени по време на пърформанса ще бъдат първата стъпка към създаването на фонд, който ще стимулира млади таланти във всички сфери на изкуствата.


Автор:
Таня Неделева
Публикация:
12.05.2009 г. 14:23
Посетено:
2016
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/7864-parformans-muzika-i-kartini-v-gradska-hudozhestvena-galeriya-varna