Лаборатория

Концерт Kamil Kruta + Sikhara

Live - experimental evening

Концерт Kamil Kruta + Sikhara


◊ СЪБИТИЕТО

19 ноември 2007 (понеделник),
20.00 ч.
бул. Столетов 23
вход 4 лв.

Концерт Kamil Kruta (cz/us)
експериментален рок
работил с Тhe Residents, Lyndia Lunch, Death In June

Sikhara (us/fr)
перкусии и електроники

DJ интро от Пейчо Пейчев


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Kamil Kruta (Kamilsky/Koonda Holaa) e pоден в края на 60-те години в Чехословакия. На петгодишна възраст постъпва в музикално училище, от което излиза като трениран фолклорен певец, който изразява фрустрацията си, създавайки протестни песни.

Песните със сигурност не са това, което променя режима, хвърлил го в затвора за 2 години за оскверняване на статуя на комунистическия лидер.

През 1986 Камилски става член на легендарната пънк група F.P.B., изнасяла нелегални концерти за над 2000 души. През 1990 заминава за Германия, където създава анархистичната група за свободна импровизация "Illegal Immigration", предшественик на “Pseudo Pseudo”.

През 1992 се премества в Лос Анджелис, където започва да работи с музиканти, между които Lydia Lunch, с която има многогодишно сътрудничество. Той е и звуков инженер в студиото Spaceland, където работи за Beck, That Dog, 1000 Mona Lisas и др. През 1995 Камилски е бас китарист за концерта "Freak Show Live" на The Residents по случай 20-тия юбилей на легендарната група. През същата година се присъединява към позорната чехска група Uz Jsme Doma. През 1997 е звуков инженер на турнето на Death in June. Настоящият му проект, Koonda Holaa and the Beetchees, вдъхва живот на безумни персонажи като „наркомана”, „супер героя” и „безработния свещеник”, които виждат живота през параноичен калейдоскоп от ненужни данни.

За повече информация: http://www.radoncollective.org


Sikhara
е снована през 1999 в Winston-Salem, Северна Каролина, от Scott Nydegger (вокал), Sam Lohman (ударни) и Paul Beauchamp (синтезатори). Оттогава групата е направила повече от 300 концерта в Щатите, Европа и Япония.

През годините придобива характер на музикален проект, в който работят различни музиканти. За концерта си в София групата е в състав Scott Nydegger и Yann Geofriaud (FR). Ползвайки едновременно електронни и акустични елементи, Sikhara създава смущаваща среда на ритуален шум.

Групата е правила концерти в множество клубове и галерии, както и в Gyrlz Performative Arts, Портмунд, Fiera do Livro, Лисабон, Португалия, музеят за съвременно изкуство Palais de Tokyo в Париж; също така и на необичайни места като тунел на въглищна мина в Полша, непосредствено до полицейския участък в оживения истанбулски квартал Taxim; в изоставен участък от метрото в Линц, Австрия, в храма Zenjouki близо до Kobe, Япония, създаден преди 1400 години, когато към тях се присъединява и главният монах на храма.

За повече информация: http://www.radoncollective.org
Автор:
eskimo eskimo
Публикация:
16.11.2007 г. 12:58
Етикети:
Посетено:
858
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/4885-kontsert-kamil-kruta-sikhara