Лаборатория

Отворена покана за участие на деца и младежи в творчески ателиета „Музейни тайни“

В заниманията могат да се включат деца и младежи от Варна и региона, както и гости на града в периода 15-31 август

Отворена покана за участие на деца и младежи в творчески ателиета „Музейни тайни“

◊ ПОКАНА

От 22 юли е отворена поканата за участие на деца и младежи от 6 до 16 години в поредица творчески занимания, които ще се проведат през втората половина на август във Варна. Те са част от проекта „Музейни тайни", подкрепен от Фонд „Култура" на Община Варна.

Заниманията включват създаване на комикси, рисуване и творческо писане след посещения на три музея и Градската художествена галерия. Специален акцент в посещенията е отдел „Праистория" с находките от Варненския халколитен некропол в Археологическия музей. Практическите занимания ще се провеждат в Галерия „Тереза Зиковска". Материалите се предоставят от организатора.

В заниманията могат да се включат деца и младежи от Варна и региона, както и гости на града в периода 15-31 август, които искат да научат нещо повече за Варна. Участието е срещу символична такса от 15 лева, която ще се използва за отпечатване на стикери с рисунки на участниците (ако те желаят). Средствата от тяхната продажба ще бъдат дарени на Регионален исторически музей – Варна, в полза на проучването на Варненския халколитен некропол.

Желаещите да участват могат да се свържат с Елена Владова на телефон 0888/540388 и да попълнят формуляр за записване:
https://www.comics-varna.com/registration.php 

 

 
Автор:
Елена Владова
Публикация:
29.07.2024 г. 13:24
Етикети:
творческо писанерисуванеЕлена Владоваотворена покана
създаване на комикси
творчески занимания
проект „Музейни тайни"
Посетено:
211
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/39565-otvorena-pokana-za-uchastie-na-detsa-i-mladezhi-v-tvorcheski-atelieta-muzeyni-tayni