Лаборатория

Курс по писане на поезия за младежи в Бургас

Водещи на курса са поетите Иван Димитров и Стефан Иванов, със специалното участие на Радостина Ценова от Българска фондация „Биоразнообразие“

Курс по писане на поезия за младежи в Бургас

◊ ОТВОРЕНА ПОКАНА

Курс по писане на поезия за младежи в Бургас

Фондация „Елизабет Костова“, съвместно с Регионална библиотека „Пейо Яворов“, Бургас, отправя покана за участие в курс по писане и редактиране на поезия за младежи на възраст 15-18 години от гр. Бургас с водещи Иван Димитров и Стефан Иванов и със специалното участие на Радостина Ценова от Българска фондация „Биоразнообразие“. Курсът е безплатен и ще се проведе от 11 до 15 май в Регионална библиотека „Пейо Яворов“, Бургас.

Програма

Какво е общото между изчезналия тюлен монах и поезията? Как да говорим с поетични средства за на пръв поглед непоетични теми? Как и каква поезия може да вдъхнови биологията на Черно море? Как и защо е важно поетите да коментират екологичната криза в своите стихотворения?

„Приливи и отливи“ е курс по писане и редактиране на поезия, в който участниците ще напуснат романтичните предели на морето като образ и заедно с поетите-ментори Иван Димитров и Стефан Иванов и с експертната помощ на еколога Радостина Ценова ще изследват екологичната страна на Черно море с похватите на съвременната поезия. В края на програмата младите поети ще представят творбите си на публично четене в Регионална библиотека „Пейо Яворов“, Бургас.

Повече информация за събитието на адрес:

https://ekf.bg/open-calls/poetry-course-burgas

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
10.05.2024 г. 08:48
Етикети:
Стефан ИвановИван Димитровпокана за участиеБургасФондация „Елизабет Костова“
Радостина Ценова за младежи
„Приливи и отливи“
курс по писане и редактиране на поезия
Регионална библиотека „Пейо Яворов“
Посетено:
217
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/39118-kurs-po-pisane-na-poeziya-za-mladezhi-v-burgas