Лаборатория

Започна записване за "Аморфа Академия" 2024 за млади посланици на културата

Записването продължава до 8 май включително

◊ ПОКАНА

Набират се участници с интерес към културите на Източна и Югоизточна Азия за „Аморфа Академия“ 2024 във Варна

Ново вълнуващо предизвикателство към всички фенове, последователи и изследователи на далечна Азия, готови да отгърнат нова страница в разбирането си за любимите култури от региона, предстои през май.

Стартира записване за участие в „Аморфа Академия за млади посланици на културата“, издание „Европа-Азия“. Фондация „Аморфа“  организира за  трета поредна година  академия за младежи от Варна  в сферата на културата, в която с вход свободен и предварителна кандидатура може да участва всеки на възраст от 16 до 29 г.

По света да си „млад посланик на културата“ през последните години се превърна в истинска титла за много млади фенове по света. Това означава да се интересуваш от музика, филми, книги, манга, танци, кулинария, мода или друг аспект от изкуствата и обществото на друга страна, да искаш да разказваш, пишеш, споделяш снимки и видеа за тях с приятели и непознати на живо или в дигиталното пространство.

Сред лекторите са посланици, преподаватели  в  Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Университета „Ханкук“ в Сеул, Корея, редактори и преводачи на азиатска литература в България, както и културни специалисти от Япония и Филипините.

Записването продължава до 8 май, включително, чрез попълване на формуляр на сайта на Академията www.amorphaacademy.org.

„Аморфа Академия за млади посланици на културата“ – 2024, издание „Европа-Азия“, е организира в три направления – „Книги“, сред които съвременна и класическа литература, манга и графични новели, както и кино и драма, „Кино“ и „Културна дипломация“. Програмата се  осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата.

Предвижда се обучение за това как се създава културно съдържание, в това число умението да се пише завладяващ текст.

Обучението предоставя възможност за нови знания за Източна и Югоизточна Азия, умения за създаване на привлекателно културно съдържание от млади хора, среда за среща с нови приятели и ценни контакти в сферата. От 11 май до 30 юни 2024 г. ще се проведат 9 лекции с 12 гости. В края на академията участниците ще разполагат с Сертификат за успешно завършване, портфолио с авторско културно съдържание, което от полза при кандидатстване в университет или за работа, както и публикации в дигиталното пространство.

Академията се провежда през почивните дни в пространството за култура и обучение на фондацията – „Аморфа“ – в центъра на Варна на адрес ул. „Драган Цанков“ №10.

.............

Снимки "Аморфа" - Александър Лазаров

 

Автор:
Мария Баджакова / Младежка фондация „Аморфа“
Публикация:
26.04.2024 г. 14:27
Етикети:
ВарнаМладежка фондация „Аморфа“
млади посланици на културата
издание „Европа-Азия“
Източна и Югоизточна Азия
„Аморфа Академия“ 2024
Посетено:
189
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/39032-zapochna-zapisvane-za-amorfa-akademiya-2024-za-mladi-poslanitsi-na-kulturata