Лаборатория

За пръв път в Стара Загора "Енкаустика за всеки"

20 април 2024 г., Читалище "Родина"

За пръв път в Стара Загора "Енкаустика за всеки"

◊ ПОКАНА

За пръв път в Стара Загора ще се проведе събитие, посветено на древната форма на изкуство „Енкаустика“

Верни на своето мото „Новаторство в традицията“ Читалище "Родина" ще бъдат домакини за Мария Желева и нейното творчество. Тя е създател на Център за изкуства и себепознание „Пълдин Арт Клуб“, гр. Пловдив, прекрасен човек и творец на живота. На 20 април от 13:00ч. в залата на читалището с помощта на съвременни материали и нагрята ютия всички желаещи ще бъдат преведени през процеса на създаване на красиви произведения на изкуството с живи цветове и уникални текстури.

В това специално събитие всички желаещи ще научат повече за основите на този рядък и специфичен вид живописна техника, ще чуят историята на тази древна форма на изкуство, ще изследват как тези универсални материали създават хипнотизиращото покритие на енкаустика, ще използват ютията, като четка, за да се създаде шедьовър и ще експериментират с живи нюанси, за да създадат свои собствени уникални картини.

„Тази древна форма на изкуство никога не е била по-лесна за овладяване! Енкаустика е спонтанност и феерия от цветове, с които ще заредим душите си. В буквален превод означава „горя, горещ“ от старогръцки. Поканете близки и приятели, запазете своето място и се пригответе да се потопите в света на енкаустика. Всички необходими материали са включени. Всичко, което нарисувате остава за вас и може да си го сложите в рамка.“ – споделят и канят организаторите на първото по рода си събитие по „восъчна живопис“ в Стара Загора.

 

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1505427506997824

 

 

Автор:
Читалище "Родина"
Публикация:
17.04.2024 г. 16:01
Етикети:
Стара Загора
живописна техника
Мария Желева
„Енкаустика“
Читалище "Родина"
Посетено:
133
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/38986-za-prav-pat-v-stara-zagora-enkaustika-za-vseki