Лаборатория

Безплатна Школа „Стършел”

Писателят Михаил Вешим и художникът Ивайло Нинов ще ви въведат в тайните на хумористичния разказ и сатиричната рисунка

Безплатна Школа „Стършел”

◊ ПОКАНА

Безплатна Школа „Стършел”

Грипът ни налази, училищата едно по едно затварят, но „Стършел“ напук на всичко отваря своята Школа „Стършел"!

На сайта на вестника в поредица от лекции писателят Михаил Вешим и художникът Ивайло Нинов ще ви въведат в тайните на хумористичния разказ и сатиричната рисунка.

Ще се запознаете със световните майстори на хумора и карикатурата, ще имате възможност да изпращате свои творби и получите професионално мнение за качествата им.

Школата е безплатна, необходимо е само да се запишете на https://school.starshel.bg/!

 

Основи на хумористичната литература

Обичаш забавните истории и имаш интерес към писането? Безплатният ни онлайн курс за начинаещи хумористични писатели е точно за теб! Нашият главен редактор Михаил Вешим ще те преведе през най-важното за хумора и сатирата, и ще те въоръжи с арсенал от знания и похвати, които да ползваш при създаване на текстовете си. Ще се запознаеш и с творчеството на най-великите български и световни хумористи, от което да почерпиш идеи и вдъхновение, а защо не и да откраднеш нещо за себе си? В курса обръщаме внимание на всички хумористични жанрове и най-вече на фейлетона и хумористичния разказ, които са двата основни вестникарски жанра. 

В рамките на курса ще имаш множество възможности да комуникираш с Михаил и да му изпращаш свои творби за обратна връзка. Най-добрите творения ще бъдат публикувани в "Стършел" (за което, разбира се, изплащаме хонорари), а на края на курса ще получиш и сертификат. 

 

Основи на карикатурата

Имаш чувство за хумор и интерес към рисуването? Безплатният ни онлайн курс за начинаещи карикатуристи е точно за теб! Нашият старши карикатурист Ивайло Нинов ще те запознае с най-вдъхновяващите български и световни автори на карикатури, както и ще те преведе през основите на рисуване на карикатура - от белия лист до дигиталната й обработка за публикуване и печат. Независимо дали ще продължиш развитието си като карикатурист, илюстратор или друг тип художник, този курс ще ти даде нови идеи и свеж поглед за това как може да изразяваме себе си и позициите си графично.

В рамките на курса ще имаш множество възможности да комуникираш с Ивайло и да му изпращаш свои творби за обратна връзка. Най-добрите творби ще бъдат публикувани в Стършел (за което, разбира се, изплащаме хонорари), а на края на курса ще получиш и сертификат. 

Очакваме Ви!

Автор:
Организаторите
Публикация:
31.01.2024 г. 16:06
Етикети:
карикатурахумористичен разказфейлетон
Безплатна Школа „Стършел”
Посетено:
286
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/38464-bezplatna-shkola-starshel