Лаборатория

"Актьори срещу поети" в Театър “Сфумато”

Литературната схватка протича в три различни кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя

"Актьори срещу поети" в Театър “Сфумато”

"АКТЬОРИ СРЕЩУ ПОЕТИ"

„Актьори срещу поети” ще се проведе на  31 януари от 19 часа в Театрална работилница „Сфумато”.

Водещ: Анета Иванова

Актьори: Анатолий Ставрев, Весела Петрова, Ивана Керанова, Румен Михайлов, София Джустрова, Цвети Атанасова

Поети: Атанас Вълов, Евгения Динева, Калина Стоянова, Мирослав Христов, Оля Стоянова, Силвия Чолева

На събитието ще бъдат прочетени три стихотворения от украинския поет Максим Кривцов, в превод на Албена Стаменова. Максим загина ненавършил 34 години, на 7 януари 2024 г. на фронта в Купянск.

Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на Театрална работилница "Сфумато", форматът “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. И така вече осми сезон. “Актьори срещу Поети” пътува понякога извън София, участва в НОЩ Пловдив / NIGHT Plovdiv и на Софийски международен литературен фестивал, беше и специален подарък за рождения ден на Читалнята / Chitalniata. Своят трети сезон започна с участие на покрива на Шоколадовата фабрика в рамките на квАРТал/ Kvartal Festival 2017 и продължи в "ПЕТЪК" със Заедно в час / Teach for Bulgaria.

„Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка.

В продължение на пет сезона водещ беше Лили Гелева, а сега на нейното място застава Анета Иванова.

За зрителите са оставени листове със стихотворения. Те не са на участващите поети, могат да са както български, така и чуждестранни.

Със започването Анета Иванова влиза в ролята си на конферансие.

Литературната схватка протича в три различни кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя.

Всеки път всичко е различно.

Билети онлайн: shorturl.at/mDHK8

Или на: (02) 943 38 90

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
26.01.2024 г. 11:16
Етикети:
Театрална работилница „Сфумато”
„Актьори срещу поети”
Посетено:
312
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/38445-aktyori-sreshtu-poeti-v-teatar-sfumato