Лаборатория

Покана за включване в Обучителна програма за хореографи

Краен срок за кандидатстване - 13 април 2023 г.

Покана за включване в Обучителна програма за хореографи

◊ ПОКАНА

Обучителна програма за хореографи

Derida Dance Center кани млади артисти с натрупана танцова практика и желание за бъдещо професионално хореографско развитие.

Цел на програмата - да развие задълбочена професионална компетенция на млади хореографи за цялостно подготвяне и създаване на сценичен продукт под ръководството на артистичния ръководител на програмата Живко Желязков. Освен с него, избраните участници ще работят с петима обучители от различни сфери: Иван Шопов - създаване на музикална среда и звуков дизайн, Албена Баева - създаване на визуална среда и работа с нови медии, Виктор Георгиев - светлинен дизайнер, Ида Даниел - драматургия за танцови представления и Атанас Маев - арт мениджмънт.

Участниците ще имат възможност да почерпят опит от чуждестранни гост-хореографи и да разработят индивидуални планове за бъдещо професионално кариерно развитие. Те ще бъдат обвързани с идентифициране на потенциални контакти и партньорства с професионални мрежи и колеги в България и чужбина. Програмата включва теоретична и практическа част и приключва с публично представяне на разработените проекти (танцови миниатюри до 15 мин.) на Сцена Дерида. Два от проектите ще получат възможност за включване в резидентската програма на Derida Dance Center, като това ще им даде допълнителен достъп за работа на сцена , както и финансиране в размер на 1500 лв. за покриване на продукционни разходи за доразвиване на танцовите представления.

Начало на обучителната програма - 18.04.2023

Теоретична част - 18 април - 18 юни (2 пъти седмично по 2 часа)

Изследователска работа и индивидуални консултации с лектори - 18 юни - 31 юли (по график два пъти седмично по два часа, спрямо възможностите на участниците и заетостта на Сцена Дерида)

Продукционна дейност. Финализиране на звукова и визуална среда и светлинен дизайн - 11 септември - 20 октомври (ще бъде изготвен индивидуален план за всеки участник)

Публично представяне - 26-31 октомври на Сцена Дерида

Кандидатстване. Желаещите кандидати е необходимо да изпратят на имейл office@derida-dance.com автобиография, кратко мотивационно писмо и идеен проект, върху който искат да работят.

Краен срок за кандидатстване - 13.04.2023

Ако имате въпроси, можете да ни ги зададете по имейл - office@derida-dance.com

*

Проект "Професионална обучителна програма за хореографи" на Derida Dance Center се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Творческо развитие".

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
06.04.2023 г. 12:56
Етикети:
Живко Желязковпокана за участиеDerida Dance Center
Обучителна програма за хореографи
Посетено:
371
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/36690-pokana-za-vklyuchvane-v-obuchitelna-programa-za-horeografi