Лаборатория

Рисуване на натюрморт в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ - Варна

Образователната програма "Въведение в графичното изкуство" продължава с темата “Натюрморт”

 

Рисуване на натюрморт в Градската художествена галерия - Варна

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ - Варна, и Галерията за графично изкуство - Варна, продължават образователната програма "Въведение в графичното изкуство" с темата “Натюрморт”.

Образователната програма "Въведение в графичното изкуство" на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ - Варна, и Галерията за графично изкуство - Варна, която предизвика силен интерес сред най-младите приятели на изкуството в морската столица, продължава и тази година. Съвместният проект на двете галерии позволява на различни публики да научат повече за творческия процес на графичното изкуство и да направят своите първи стъпки в рисунката и графичния отпечатък.

В новия модул участниците ще се запознаят с основни правила на перспективното и светлосянъчно изграждане на обли и ръбести предмети. Първите занятия ще бъдат упражнения с рисуване на отделни предмети, а след това ще се премине към изграждане на цялостна композиция. Работният процес ще бъде от натура, с молив.

Водещ на занятията ще е художничката - уредник в Галерията за графично изкуство Велина Гребенска, която има признат педагогически опит.

Първото ателие на тема "Натюрморт" е на 14 февруари. Курсовете ще се провеждат всеки вторник от 14 до 16 ч. и всяка събота от 15 до 17 ч. в периода до 29 април 2023.

Организаторите осигуряват необходимите материали и образци за рисуване. Модулите от програмата завършват с изложба на участниците в Градската художествена галерия на Варна.

Всеки почитател на изобразителното изкуство може да се включи в обучителната програма, независимо от възрастта си и от художествената си подготовка. Добре дошли са и деца, и възрастни.

Записването за участие е предварително, на тел. 0889 170 283.

_______________

Снимки Александър Николов

На снимките: Момент от занятие от образователната програма "Въведение в графичното изкуство".

 

Градска художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна
http://varnacityartgallery.com

Автор:
Нина Локмаджиева
Публикация:
13.02.2023 г. 16:48
Посетено:
483
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/36383-risuvane-na-natyurmort-v-gradskata-hudozhestvena-galeriya-boris-georgiev-varna