Лаборатория

Комикс занимания за деца във Варна, 1 - 15 август

Заниманията са подходящи за деца от 6 до 14 години

 

Репортажен комикс от музеите на Варна

Поредица ателиета за деца от 6 до 14 години (1 – 15 август).

Ателиетата предвиждат посещения на три музея във Варна – Военноморския музей, Музей на Възраждането и Музей за нова история на Варна. Един ден е посветен на посещение на музей, последвани от два дни работа по комикс. Практическите занимания се провеждат в Галерия „Тереза Зиковска“. Възможно е присъствие само на едно занимание или участие след посещение само на един музей.

Всички създадени комикси ще останат за участниците. След началото на новата учебна година те ще бъдат представени на специално събитие в Галерия „Тереза Зиковска“.

Какво ще научат участниците?

• Какво означава репортаж.

• Кои са структурните елементи на комикса.

• Как да напишем историята, която искаме да разкажем, така че да е подходяща за комикс.

• Как да съчетаем сюжета с рисунки.

• Как да създадем завършен комикс.

Обучители

Елена Владова е журналист в областта на културата, преводач от френски език и Монтесори педагог. Автор на книги за деца и възрастни и на няколко кратки комикса, създадени съвместно с различни художници. Завършила е курс „Автор на комикси“ към Център за дистанционно обучение Брюксел, част от Ondernemersschool, Нидерландия.

Тереза Зиковска е художник с повече от 30 самостоятелни изложби в България и в чужбина. Завършила е ССХУ по приложни изкуства в София и НХА в класа проф. Васил Овчаров и проф. Вихрони Попнеделев. От 1999 до 2006 г. е преподавател по живопис във Варненския свободен университет. Води собствена школа по рисуване.

*

Записвания на телефони: 0888/540388 и 0897/930558.

Цена за целия период (9 дни, 3 от които са посветени на посещение на музей, след всеки от които 2 дни работа по комикс) - 220 лв. на човек.

Цена за еднократно посещение по време на практическите занимания – 30 лв.

Възможно е присъствие само на едно занимание или участие след посещение само на един музей.

________________

Снимка: детски комикс „Нападението на манастира „Св. Никола“ по краеведско изследване за историята на село Емона и нос Емине, създаден на Емона арт фест 2020.

 

 

Автор:
Елена Владова
Публикация:
19.07.2022 г. 13:49
Посетено:
863
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/35099-komiks-zanimaniya-za-detsa-vav-varna-1-15-avgust