Лаборатория

Анна Цолова, Миролюба Бенатова, Дарина Сарелска и Благой Момчилов се завръщат в Нов български университет с втори Майсторски клас Video Storytelling

Крайният срок за записване е 25 май 2022 г.

 

Анна Цолова, Миролюба Бенатова, Дарина Сарелска и Благой Момчилов се завръщат в Нов български университет с втори Мастър клас Video Storytelling

След изключителния успех на първото издание на майсторския клас за разказване на визуални истории, емблематичните журналисти с дългогодишен опит в телевизионната индустрия са готови за втория випуск курсисти, които ще се обучават в Радио-телевизионния център на НБУ.

“Това е най-смисленото нещо за кратко време, което някога съм получавала. Курсът е изключително практичен”, споделя журналистът от "Дневник" Мариана Конова, един от 17 участници в първото издание на проекта, в който се включиха действащи журналисти, представители на неправителствения сектор, студенти и ПР-и. 

Записването за сезон 2 на Мастър клас Video Storytelling вече стартира. Обучението ще се проведе от 4 до 26 юни, 2022 г. В продължение на три седмици бъдещите визуални разказвачи ще се учат как да „мислят в картинка“ създавайки качествено видео съдържание за различните платформи - социални мрежи, YouTube, телевизия.

„Интересът към майсторския клас е изключително висок и това е напълно очаквано. Лекторите са изявени практици, а от страна на НБУ е осигурена отлична техническа среда в лицето на Радио-телевизионния център. Не на последно място курсът дава много възможности за работа в екип, но и за лична изява, което вдъхновява курсистите и ги насърчава не само да се учат от най-добрите лектори, но и да практикуват, като създават свои лични проекти“, споделя доц. Кристиян Постаджиян, декан на Бакалавърски факултет на НБУ.

Освен върху изграждането на ключови умения за създаването на въздействащ видеоразказ, програмата се фокусира и върху прилагането на етични и професионални стандарти. Менторите - Анна Цолова, Миролюба Бенатова, Дарина Сарелска и Благой Момчилов ще преведат участниците през обучение по творческо писане, видеозаснемане, видеомонтаж, постпродукция, студийна продукция и продуциране на видеоформати.

По време на практическите курсове в РТЦ на НБУ, участниците в Майсторския клас ще имат уникалната възможност да работят с телевизионна и аудио техника от най-ново поколение.

Курсът ще завърши с презентирането на завършен видеоформат, създаден и продуциран от участниците в рамките на обучението.

 

За менторите:

Анна Цолова: дългогодишен журналист в бТВ и Нова тв. Автор на документални филми, телевизионен водещ и автор на публицистични и новинарски тв предавания, преподавател по публична реч и публична комуникация. Магистър - филолог.

Миролюба Бенатова: репортер, автор на документални филми и журналистически разследвания за бТВ и Нова тв, магистър по реклама и брандинг, преподавател по медийна грамотност и справяне с конфликти, мотивационен говорител на TEDx. Носител на престижни международни награди за журналистика. Член на АЕЖ.

Дарина Сарелска: ТВ журналист. Дългогодишен изпълнителен продуцент на бтв новините и директор Новини и актуални предавания на Нова (2013 - 2017). Доктор по масови комуникации и електронни медии, преподавател по ТВ журналистика в University of Tennessee and Western Illinois University, USA. Член на ICA (International Communications Association) и BEA (Broadcasting Educators Association).

Благой Момчилов: видеожурналист, ТВ оператор, фотограф, режисьор по монтажа. Автор на документални филми за бТВ и Нова тв. Носител на награди.

Записването за курса вече е в ход, а крайният срок е 25 май 2022 г.

Повече информация за начина на записване и сроковете, може да откриете тук: https://cpo.nbu.bg/bg/kursove-i-obucheniq/majstorski-klas-video-storytelling-sezon-2

 

Автор:
НБУ
Публикация:
30.04.2022 г. 13:31
Етикети:
Нов български университетсезон 2Майсторски клас
Video Storytelling
Благой Момчилов
Дарина Сарелска
Миролюба Бенатова
Анна Цолова
Посетено:
1117
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/34593-anna-tsolova-mirolyuba-benatova-darina-sarelska-i-blagoy-momchilov-se-zavrashtat-v-nov-balgarski-universitet-s-vtori-maystorski-klas-video-storytelling