Лаборатория

АМТИИ Пловдив организира майсторски клас на световноизвестния френски китарист професор Арно Дюмон

Майсторският клас ще се проведе в Голямата базилика на 18 септември от 11 часа

АМТИИ Пловдив организира майсторски клас на световноизвестния френски китарист професор Арно Дюмон

 

АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив организира майсторски клас на световноизвестния френски китарист професор Арно Дюмон

Събитието е по предложение на преподавателя по китара в Академията проф. Стела Митева Динкова със съдействието на Асоциация за културен обмен „Art gallery Constantin” – организатор на турнето на професор Арно Дюмон в България.

Класът ще се проведе в Голямата базилика на 18 септември от 11 часа и е насочен към студенти по китара и напреднали.

„Майсторският клас е едно логично следствие от нашето партньорство с професор Дюмон и АМТИИ - Пловдив“, подчертава доктор Елена Радева-Николова от Асоциация за културен обмен Art gallery Constantin. Д-р Радева допълва, че професорът е приел с радост поканата за майсторския клас и изрично е подчертал, че ще го направи безплатно за студентите от АМТИИ. Събитието ще се проведе между двата концерта на френския китарист в  България, които са на 17 септември в Пловдив и на 19 септември в София.

Професор Арно Дюмон е един от най-завладяващите китаристи на френската и международната сцена, почетен професор в Консерваториите в Париж, Кретей и Еврьо и Католическия институт в Париж. Като изпълнител е отличен с Голямата награда на Радио Франс интернасионал, конкурса "Гаудеумус", конкурса "Ямаха" в Токио, а като композитор – с първа награда на Guitar Fondation of America и на Фондация „Менухин“. Почетен член на Консерватория „Рахманинов“ в Москва.

 

 

Автор:
АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“
Публикация:
16.09.2021 г. 13:54
Етикети:
Посетено:
872
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/33348-amtii-plovdiv-organizira-maystorski-klas-na-svetovnoizvestniya-frenski-kitarist-profesor-arno-dyumon