Лаборатория

Happy hour (отклонение литература + култура)

Измерения

◊ СЪБИТИЕТО

Happy hour
отклонение литература + култура,
в 4х4 off-road animals,

14 декември 2006, 18.30
София, Хамбара, ул. "6-ти септември" № 22

За щастливия час четат авторите Вергил Немчев, Милен Русков, Иванка Могилска, Владислава Костова, Стефан Иванов.


◊ МИГОВЕТЕ

Часът отмерва продължителността щастие и го помества в графика на деня като планово отклонение от програмата. Предопределено невъзможна трайност.

В заучените пози пред камерата старите снимки пазят на разположение щастливи мигове. Изострят като новогодишна нощ актуалната липса.

Очакването предвкусва мига щастие в летливостта му. Важното е да хванеш момента. Да улучиш такта. Нито по-бързо, нито по-бавно. Тогава се удря евтиното. Мадамата се полъгва да дава най-доброто от себе си срещу обещание без покритие. Самият късмет се подвежда по ези-тура-то на дефектирала монета с две еднакви лица.

Победата - древна машина за щастие. Състезанието вкарва в кадър първите. Мигът на щастие безнадеждно обраства с инструменти за възпроизводство и препредаване. Телефони, филми, телеграми и есемеси подемат ехото и гардират бягството от изключителното. Мобилите осигуряват покритие за празника по руския телефон - от женското нетърпение за края на мъжко надмерване, през безапелационното „Ние сме на Боровец“, до хубостите на случаен секс край морето. С пропадащата връзка празничният час отънява до пиянски летеж в сивотата на развиделяването.
Автор:
4х4 off-road animals
Публикация:
13.12.2006 г. 11:04
Посетено:
1120
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/3208-happy-hour-otklonenie-literatura-kultura