Лаборатория

Уъркшоп "Имало едно бъдeще" с Диана Петрова

Краен срок за кандидатстване: 20 юни 2020 г.

Уъркшоп "Имало едно бъдeще" с Диана Петрова

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Уъркшоп „Имало едно бъдеще!" с Диана Петрова

29 юни – 7 юли 2020 г.

Уъркшопът "Имало едно бъдeще" е първият уъркшоп от поредицата „Затвори очите си и погледни! / СтолицаЛитература за ученици – Виртуално издание" 

СтолицаЛитература за ученици ще включи поредица от уъркшопове по писане, вдъхновени от Джеймс Джойсовото „Затвори очите си и погледни!", с което целим както да отбележим 30 години от българо-ирландските дипломатически отношения, така и да провокираме подрастващите да си представят света след пандемията и разказа за живота преди нея, който бъдещето ще предложи. Заниманията по писане за младежи ще бъдат водени от бивши и настоящи участници в Созополските семинари по творческо писане.

Очаквайте информация скоро и за следващите два уъркшопа от поредицата, които ще са под ръководството на българския автор Димитър Кенаров и ирландската писателка Джен Карсон.

Поредицата се осъществява с подкрепата на програма „Култура", дирекция "Култура" на Столична община.

 

Уъркшопът „Имало едно бъдеще!" с Диана Петрова ще използва приказния модел, за да провокира учениците да си представят света след изолацията, както и от позицията на бъдещето да разкажат миналото преди пандемията Ковид 19.

Уъркшопът ще се проведе изцяло онлайн. Приемат се кандидати на възраст между 14 и 18-годишна възраст от територията на цялата страна.

Краен срок за кандидатстване: 24:00 часа, 20 юни 2020 г.

За повече информация и ако желаете да кандидатствате, моля последвайте линка.

Диана Петрова има четири книги с приказки за деца и възрастни, две от които са бестселъри на българския пазар. Това са: „Мъдри приказки за деца и родители" и „Приказки за цялото семейство". Освен в прозата за деца, тя се изявява и на полето на романовата литература със своите пет романа. Диана Петрова е бивш участник в Созополския семинар по творческо писане, провежда семинари и уъркшопи за деца във формацията „Заешката дупка" и е била жури в продължение на две години в конкурса за подрастващи „Петя Дубарова", и този на фондация „Тебешир". Тя печели награда „Бисерче вълшебно" и номинация в конкурса на корпорация „Развитие" за български роман.

 

Автор:
Фондация "Елизабет Костова"
Публикация:
12.06.2020 г. 16:18
Посетено:
1420
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/31316-uarkshop-imalo-edno-badeshte-s-diana-petrova