Лаборатория

Покана за участие в Image.BG

Спри да се оплакваш, а действай!

Покана за участие в Image.BG


◊ СЪБИТИЕТО

Сдружение Интерспейс и уеб студио nodnoL
обявяват покана за участие в мултимедийната онлайн платформа Image.BG.

Image.BG e онлайн платформа за представяне на оригинални произведения на български автори, които се отнасят към съвременния образ на България.

• Проектът Image.BG се провежда
. под патронажа на министъра на европейската интеграция г-жа Меглена Кунева
. и се осъществява с подкрепата на агенция за недвижими имоти Orange Estates.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

. Проектът с адрес http://www.image.bg ще включва артистични проекти и материали в разнообразни медии, като фотография, текст, видео и аудио, които разкриват и коментират различните лица на страната ни.

. Уеб платформата е отворена за участие на всеки креативен и социално ангажиран човек, който иска да сподели с останалите по оригинален начин своята позиция и поглед към онова, което се случва в България. Уникален е начинът, по който се случва това - peer-to-peer - хора представят страната си на други хора, което би трябвало да изгради по-достоверен образ за разлика от официалните доклади на политици или дописки на журналисти по темата.

. Съдържанието на онлайн платформата ще бъде на български и английски език, а за попълването му ще бъдат обявени текущи покани за участие с проекти и материали, които ще бъдат селектирани от редактора на сайта.


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

· В Image.BG може да участва всеки, който иска да сподели своята визия за страната ни под формата на проекти или материали, които са авторски, иновативни, оригинални и отразяват персоналната позиция на авторите.

· Платформата Image.BG предлага 2 типа участие - с уеб базиран проект или с материали, поместени в блог.

· Участниците могат да предложат проект, който да има собствен поддомейн от типа <име на проекта.image.bg> и да бъде свързан с основната структура на платформата. Авторите ще могат сами да разработят проект по тема, важна за тях самите и свързана с образа на страната ни.

Освен с проекти, участието в платформата можа да бъде и с отделни материали, като фотография, кратки филми, текстове и музика, които ще се поместват в различни категории под формата на блог.


◊ КАТЕГОРИИ

· Категориите, с които стартира платформата са: 

Light - позитивния поглед към действителността и живота в България - материали, коментиращи актуални процеси и важни аспекти в социалната, политическата, културната и икономическата ситуации в страната ни
Dark - позицията на авторите за актуални и болезнени проблеми в сегашната ситуация в България
Red - следите от соц-миналото на страната ни - носталгични или не-носталгични препратки и привички от времето на комунизма
 Funny - иронични и изпълнени с хумор материали за нелепи или забавни неща в нашата действителност
Fake - мястото за материали, разбиващи досегашните клишета и заблуди за страната ни
Taste - материали относно нещата, който ни разкриват най-добре като нация - храната, пиенето, празниците, забавленията... типично по български.

Участниците могат да предлагат допълнителни категории, в които да бъдат поместени материалите им.


◊ ОЩЕ ЗА ИДЕЯТА НА ПРОЕКТА

· Image.BG ще бъде събирателното място за свежи, оригинални и гениални артистични презентации, които показват истинските образи на България. Затова се обръща най-вече към младото поколение на България, което иска да се отърве от призрака на миналото и клишетата за страната ни. Тази отворена за участие и лесна за достъп платформа може да покаже какви сме ние и какво всъщност се случва в нашата слабо позната на чужденците страна чрез езика на изкуството и медията интернет.

· Спри да се оплакваш, а действай! е мотото на проекта Image.BG.

Най-добрите работи, включени в Image.BG, ще бъдат представяни в серия от изложби, прожекции, концерти, дебати, които ще бъдат организирани в страната и чужбина.


◊ СРОКОВЕ

· Поканата за участие в мултимедийната онлайн платформа Image.BG е текуща. Ако искате обаче да бъдете сред първите, които ще попълнят съдържанието на платформата и ще попаднат сред представителните събития за старта на проекта, трябва да изпратите вашите материали до 18 декември 2006.

· Официалният старт на Image.BG ще бъде в края на декември, а съпътстващите го събития ще стартират през януари 2007 и ще продължат през цялата година.


◊ КАК СЕ УЧАСТВА

С попълване на онлайн формата за участие на адрес: http://www.image.bg и прикрепяне на демо на проект или следните материали:
- фотографии;
- филми;
- авторска музика;
- есе, разказ, стих (на български и английски език).
Без ограничение в жанровете и броя на подадените материали.

Файлове над 20 mb трябва да бъдат предоставени на CD или DVD, изпратено по пощата или донесено на адрес:

Сдружение Интерспейс
ул. "Бенковски" № 27, вх. Б, ет. 1, ап. 18
София 1000

Изпратените предложения за участие ще бъдат селектирани от редактора на уеб платформата.


◊ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

web: http://www.image.bg
. Галя Димитрова - galia@i-space.org
Сдружение Интерспейс, тел: 02/ 983 48 43
. Десислава Тодорова - dessy.todorova@nodnol.bg  
Уеб студио  NodnoL, тел. 02/439 01 93
Автор: Галя Димитрова, Cult.bg
28.11.2006 г. 19:35
Посетено: 529
Етикети: ImageBG
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/3112-pokana-za-uchastie-v-image-bg