Лаборатория

Четене с разбиране на текст: Икономика

10 март 2020 г., Нов български университет

Четене с разбиране на текст: Икономика

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Икономика“ отправят покана за среща с ученици и студенти на тема „Четене с разбиране на текст: Икономика“ на 10 март 2020 г. от 12.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Модератори на събитието са гл. ас. д-р Ралица Димитрова и гл. ас. д-р Красимир Костенаров.

В Център за книгата започва първо издание на поредица „Четене с разбиране на текст“, като акцент в него е икономиката. Внимателно подбран текст от гл. ас. д-р Ралица Димитрова и гл. ас. д-р Красимир Костенаров ще бъде представен на гимназисти. Университетските преподаватели ще обърнат внимание на ключови стратегии при четенето с разбиране на текстове с икономически теми.

Посещението на учениците ще продължи с опознавателна обиколка на модерна университетска библиотека, където те ще научат за възможността да използват ресурсите и услугите ѝ, както и повече за колекция „Библиотека за ученика“, включваща художествена литература, учебници и учебни помагала.

Гостите ще се насладят на уникално за столицата изложбено пространство – галерия „УниАрт“, с оригинална интериорна концепция, разчитаща на много светлина.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
05.03.2020 г. 15:53
Етикети:
студентиученицигалерия „УниАрт“Библиотека на НБУчетенеЦентър за книгатаНБУ
гл. ас. д-р Красимир Костенаров
гл. ас. д-р Ралица Димитрова
Посетено:
2639
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/31006-chetene-s-razbirane-na-tekst-ikonomika