Лаборатория

Писателката Теодора Димова ще работи с шестима млади драматурзи в Конкурса за нова пиеса на НБУ 2020

Носителят на тазгодишната награда на Конкурса ще бъде обявен на публична церемония в НБУ на 17 февруари 2020 г.

Писателката Теодора Димова ще работи с шестима млади драматурзи в Конкурса за нова пиеса на НБУ 2020

 

◊ ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ПИСАНЕ НА ПИЕСИ

Шестима млади автори ще търсят отговор на въпроса: Могат ли парите да се окажат в основата на добрия театрален разказ? Техните драматургични произведения на тема „Парите“ са финалисти в четвъртото издание на Конкурс за нова пиеса на Нов български университет.

В продължение на 5 дни, от 10 до 14 февруари, младите автори, отличени от академичното жури с председател проф. Виолета Дечева, ще имат възможност да работят по своите текстове с писателката Теодора Димова.

В Лабораторията за писане на пиеси ще участват:

Боян Крачолов с „Монетата“
Калина Терзийска със „Светлана“
Таня Йорданова с „Наследството“
Теодора Георгиева с „Активи“
Теодора Панайотова със „За парите и други важни неща“
Христо Карастоянов с „Навъсени ангели“.

Лабораторията ще бъде открита на 10 февруари в 12 ч., в галерия УниАрт на НБУ. Менторът на младите драматурзи Теодора Димова ще изнесе встъпителна лекция, отворена за широката публика.

Въз основа на резултатите от Лабораторията журито ще определи и носителя на тазгодишната награда на Конкурса, който ще бъде обявен на публична церемония в НБУ на 17 февруари 2020 г.

Конкурс за нова пиеса се осъществява с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
08.02.2020 г. 13:53
Посетено:
1150
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/30874-pisatelkata-teodora-dimova-shte-raboti-s-shestima-mladi-dramaturzi-v-konkursa-za-nova-piesa-na-nbu-2020