Лаборатория

Созополски семинари по творческо писане, 29-31 май 2020

Краен срок за кандидатстване: 16 март 2020

Созополски семинари по творческо писане, 29-31 май 2020

Созопол © Amos Chapple


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Фондация "Елизабет Костова"приема кандидатури за участие в годишното издание на Созополските семинари по творческо писанекоето ще се проведе между 29-31 май в античния Созопол, с допълнителна програма в Ямбол на 1 юни и 2-3 юни в София.
 
За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорeщи страни, включващи, но неограничени до Австралия, Ирландия, Обединеното кралство и САЩ. Приемат се художествени текстове в жанра на романа и разказа.
 
За участие в семинара ще бъдат допуснати общо десет кандидати. Петима кандидати, пишещи на английски език, и петима, пишещи на български език, ще бъдат селектирани за участие като курсисти. Избраните участници получават частична стипендия, като Фондация "Елизабет Костова" ще осигурява храна, настаняване и транспорт в страната, за времето на участие в семинара. 
 
Програмата на семинара включва уъркшопове, индивидуални консултации, кръгли маси, лекции и четения. Уъркшоповете по творческо писане са предназначени за курсистите, допуснати до участие в програмата, като се осъществят в две езикови групи, българска и англоезична, които работят самостоятелно, под ръководството на утвърдени инструктори. За уъркшоповете, от всеки успешен кандидат се изисква да предложи за обсъждане работен откъс, в рамките на приблизително 20 страници (различен от текста, с който се кандидатства). 
 
Инструктор на българоезична работна група ще бъде Кристин Димитрова, а на англоезичната Елизабет Костова.
 
Краен срок за кандидатстване: 16 март 2020!
 
За повече информация и формуляр за кандидатстване, моля следвайте линка.
 
Созополският семинар по творческо писане през 2020 г. се осъществява с щедрата подкрепа на Посолството на Ирландия в България.
 
 
Автор:
Фондация "Елизабет Костова"
Публикация:
05.02.2020 г. 18:46
Посетено:
918
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/30862-sozopolski-seminari-po-tvorchesko-pisane-29-31-may-2020