Лаборатория

Мета-Аз-Приказка. Дъжд на Луната

Хепънинг на общия език, Глава ІV

Мета-Аз-Приказка. Дъжд на Луната

 

◊ СЪБИТИЕТО

Мета-Аз-Приказка. Дъжд на Луната

Хепънинг на общия език, Глава IV

25–30 август 2019 г.
Арт-къща „Кръг“, Дъждовница

Вход: свободен 

Четвърта глава от „Мета-Аз-Приказка“ ще разкаже себе си протяжно: във всеки от шестте дни ще има по един модул (инсталация + пърформанс), докато мета-приказката обземе пространството и го трансформира в хетеротопия, съвършено непозната на местните жители.

Всеки ден този нов свят, изпаднал от време-пространството и приземил се на меко, тихо и слънчево в Дъждовница, елементи от модулите – арт инсталации и пърформанси: Закуска, Килим на сетивата, Процесор, Космодрум, Астрална топологика, Лятно луност(р)оене, – ще бъдат размествани и съчетавани в нови тела под алхимични нашепвания. Тайният живот и извънградска суетня на телата на „Мета-Аз-Приказка“ ще кулминира в събитието през последния ден (Лятно луност(р)оене, 30 август), когато вода от близкия язовир ще бъде тържествено внесена в сумрачната Кръгова зала и незнайни светещи вълшебници ще дестилират от нея Луната.

 

Автори: Поло Оконе, Силвия Борисова, Мирослава Захова

Мета-артисти: Ира Стоянова, Деница Гаджева, Силвия Стоева

Гост на „Мета-Аз-Приказка. Дъжд на Луната“: Мария Васкес*

 

*Събития за малчугани: на 28 и 29 август Мария Васкес ще направи две арт работилници с деца за споделяне на личното въображение в общ език и сътворяване на детска Мета-Аз-Приказка. 

Автор:
Силвия Борисова
Публикация:
21.08.2019 г. 11:27
Посетено:
1090
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/30075-meta-az-prikazka-dazhd-na-lunata