Лаборатория

Мета-Аз-Приказка. Полет 2.0 Химера

Включете се в създаването на трета глава от хепънинга на общия език

Мета-Аз-Приказка. Полет 2.0 Химера

 

◊ СЪБИТИЕТО

Мета-Аз-Приказка. Полет 2.0 Химера

Хепънинг на общия език

Автори: Поло Оконе, Силвия Борисова, Мирослава Захова

 

29 юни 2019 г. (събота), 18:00-20:15 часа

30 юни 2019 г. (неделя), 18:00-20:15 часа

Underground Gallery (ул. "Владайска река" 4)

Продължителност на събитието: около два часа.

 

Вход: 15 лв. (*Билети могат да бъдат закупени на място преди събитието между 16:45 и 17:45 часа.)

 

◊ ПРОГРАМА

Замъкът на шахматната кралица очаква музиката от нетърпеливите ни стъпки. Траекториите на нашите души отвързани-разлистени рисуват из въздуха гори и атмосфери на вече видяното, но все още никога непреживяното. Гарваните излитат през зениците и таванът се превръща в космичен екран, в сблъсъка с погледа черните пера побеляват и засияват в звездовидни съцветия над главите ни. Добре дошли в Химера, света-въображение!

Химера в нашия живот е неосъществима мечта, многоглав хибрид, който терзае емоциите и въображението ни и поглъща ума ни; химера е индивидът на най-дълбокото ни Аз, на който все не му достига глас да ни разкаже повече за себе си и своя приказен дом от опаката страна на личната ни вселена.

 

◊ АВТОРИТЕ

Поло Оконе е мултижанров артист-концептуалист. Реализирал е изложби, философски акции и пърформанси. Физик по образование, внася модерното и съвременното в научната и артистичната си дейност.

Силвия Борисова е главен асистент по естетика в Института за изследване на обществата и знанието – БАН; основните ѝ интереси са в областта на модерната и негативната естетика, утопиите, хетеротопиите и дистопиите, философия на възприятието, минимализма и концептуализма в изкуството.

Мирослава Захова завършва модерен танц (Национално училище за танцово изкуство, 2012) и програма „Танцов театър“ (НБУ, 2017). Участва в множество проекти в областта на съвременния танц и пърформанс, както сценични, така и обучителни програми, курсове и семинари. През 2017 г. създава авторски проект „Madame Kiflá“. Има участия в алтернативни театрални постановки и съвременни танцови проекти.

 

Автор:
Силвия Борисова
Публикация:
18.06.2019 г. 11:00
Посетено:
1127
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/29882-meta-az-prikazka-polet-2-0-himera