Лаборатория

Лятна куклено-театрална школа отваря врати в Столичен куклен театър

За втора поредна година децата ще пишат приказки и ще изработват театрални кукли

Лятна куклено-театрална школа отваря врати в Столичен куклен театър

 

◊ ПОКАНА

Лятна куклено-театрална школа отваря врати в Столичен куклен театър. Всички деца, които искат да се потопят в чудния свят на кукления театър, да напишат своя приказка, да изработят своя любим куклен герой или да участват в истински театрален спектакъл, могат да се запишат в нашата лятна театрална работилница, която стартира на 17 юни и продължава до 19 юли.

Под ръководството на актьори и сценографи от Столичен куклен театър, всеки ден от 10.00 до 17.00 часа, малчуганите ще изработват кукли от популярни спектакли, сред които „Ние, врабчетата“, „Питър Пан“, „Страната на Оз“ и „Боризмейко“.

В програмата на школата ще има и писане на приказки, изработване на марионетки, разиграване на театрални спектакли с маски и костюми.

Всички деца, които искат да се включат в лятната куклено-театрална школа на Столичен куклен театър могат да се запишат по телефона или на място на ул. „Гурко“ 14.

Ние ще се погрижим те да си тръгнат не само с изработените от тях кукли, но и с незабравими спомени от досега си с кукления театър!

Автор:
Столичен куклен театър
Публикация:
13.06.2019 г. 15:56
Етикети:
театрални спектакликуклиприказкиСтоличен куклен театър
куклено-театрална школа
лятна театрална работилница
Посетено:
920
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/29858-lyatna-kukleno-teatralna-shkola-otvarya-vrati-v-stolichen-kuklen-teatar