Лаборатория

Пета сбирка на Клуба по творческо писане на НБУ

20 март 2019 г., 16.30 ч., Нов български университет

Пета сбирка на Клуба по творческо писане на НБУ

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за участие в пета сбирка на Клуба по творческо писане на НБУ на 20. март 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Петата среща на Клуба по творческо предлага лекция и лабораторно упражнение с писателя и музиканта Петър Чухов.

В края на срещата членовете на клуба ще имат индивидуални консултации с доц. дн Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Емилия Дворянова.

Петър Чухов е поет, белетрист и музикант. Бакалавър по библиотечни науки и магистър по социология. Автор на 11 стихосбирки, две книги с проза и книга за деца. Творбите му са преведени на 18 езика и публикувани в над 20 държави. Носител на много награди, сред които Наградата на музея „Башо“ в Япония. Участвал на фестивали и четения в Словакия, Македония, Япония, Хърватия, САЩ, Литва, Швейцария, Румъния, Унгария, Германия и Русия. Пише музика и текстове, свирил в различни рок-групи („Субдибула“, „Тутакси“, „Стенли“, „Пешо и алкохолиците”, „Кокарда“). В момента е в етнорок групата „Гологан“, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“, с която представя стихотворенията си.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

Автор: Център за книгата
14.03.2019 г. 16:35
Посетено: 457
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/29156-peta-sbirka-na-kluba-po-tvorchesko-pisane-na-nbu