Лаборатория

Академия по изкуствата „Амадеус“ организира курс по Мениджмънт на културни събития

Водещи на курса ще бъдат Стефан Щерев и Петър Димитров

Академия по изкуствата „Амадеус“ организира курс по Мениджмънт на културни събития

 

◊ ПОКАНА

Академия по изкуствата „Амадеус“ организира курс по Мениджмънт на културни събития. Той има за цел да обхване цялостния процес от раждането на идеята до нейното постигане и преминаването към следващата.

Водещи на курса ще бъдат Стефан Щерев (организатор на Фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“) и Петър Димитров (директор на AtoJazz фестивал). 

Курсът е интензивно практически ориентиран, включвайки две стажантски програми - във фестивалите “Антистатик” и “AtoJazz”, както и подбор и организация на няколко събития от курсистите, с подкрепата на Академията и менторите.

Курсът по Мениджмънт на културни събития е подходящ е за хора с организационни умения, творчески ум и амбиция за развитие в сферата на културата, както и за всеки, който иска да почерпи опит от едни от най-успешните организатори и мениджъри в тази сфера у нас.

Неговата продължителност е 4 месеца, като започва на 27 февруари и приключваме със стажантската програма към фестивала “AtoJazz”, в началото на юли.

Сесиите ще се провеждат всяка сряда от 18:30 ч. до 20:30 ч. в сградата на Академията (бул. "Владимир Вазов" №8).

За водещите:

Петър Димитров е създател и ръководител на Международния джаз фестивал A to JazZ Festival и управител собствена компания за организиране на събития на корпоративни клиенти. Освен това е организирал концерти на звезди като José James, Nik West, Dizzy Gillespie band, Brass Against, International Jazz Day – Sofia.

Стефан Щерев има зад гърба си повече от 19 г. опит с различни форми на сценичните изкуства. Той е сред основателите на Склада за креативни концепти (Б)brain (С)store ((П)project, впоследстие основава Фондация “Имформбюро”, която подкрепя създаването и промотирането на съвременни изпълнителски и визуални изкуства.

Стефан е един от организаторите на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”, както и съосновател на проекта Европейска Нощ на Театрите, организиран съвместно с Фондация “Арт Проджектс”.

За Академията:

Академия по изкуствата "Амадеус" обучава хора от всички възрасти. Работи със световно утвърдени специалисти и чрез специално разработени програми на университет LIPA - Liverpool Institute for Performing Arts-Великобритания, Broadway league, Natonal Association of Teachers of Singing, изгражда артистични, вокални, танцови умения етика и дисциплина, необходими както за следващото поколение артисти, така и за бъдещите лидери на 21 -ви век. 

Повече подробности за програма, цени, отстъпки и формуляр за записване, може да откриете ТУК.

Автор:
Академия по изкуствата "Амадеус"
Публикация:
13.02.2019 г. 15:22
Етикети:
Петър Димитровкултурни събитияМениджмънткурс
Стефан Щерев
Академия по изкуствата "Амадеус
Посетено:
1068
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/9/news/29025-akademiya-po-izkustvata-amadeus-organizira-kurs-po-menidzhmant-na-kulturni-sabitiya